Toz değil sıcak düşündürüyor

Öncelikle yeni sezon başladığı için mutluyuz. Uzunca bir aradan sonra ilk defa aracımızın koltuğuna oturacağız. Bu yüzden keyifliyiz. Evet, hava çok sıcak, ama bizim zaten o camımız yok ve bu yüzden toz beni o kadar düşündürmüyor, fakat sıcak hava bayağı düşündürüyor. Geçen yıl Düzce’de yarışamadık, bir önceki sene de Düzce’ye gidememiştim. Bu yüzden Düzce etaplarına yabancıyım. Sezonun ilk bajası olduğu için katılım yüksek, 27 kayıt iyi bir rakam. Rekabet iyi olacak, 11 SSV araç var. Bildiğim, herkes giriyor. Baktım, liste kalabalık. Yunanistan’a ve İtalya Baja’sına gidenler antrenmanı yaptılar ve avantajlı duruma geçtiler. İlk etabın 15-20 km’si bizim için antrenman olacak. 2,5 km’lik prologe etabının bu anlamda çok etkisi olacağını düşünmüyorum. İlk etabın start klasmanını belirleyecek olduğu için prologe etabında önlerde yer almak gerekiyor. Önde olmaya çalışmanın sebebi ise ilk etaptaki ‘toz’ olacak. Prologe’da herkes gazlayacağı için, çok küçük farklarla sıralama belirlenecektir.

Cumartesi günü etap 70 küsur km ve iki kez geçilecek, pazar günü daha hafif 40 küsur km ve yine iki kez geçilecek. Ben, uzun yarışları seven biriyim. Araç kullanım tarzıma da uzun etaplar daha çok uygun. Uzun etaplarda daha çok gittikçe açılıyorum. Özellikle bajada kısa etaplarda araçlar ve pilotların farkı çok ortaya çıkamıyor. Bence, 44 km kısa, bence bajada 70 km altında etap olmamalı. Bu yarış, 70+70+100 km olsaydı daha iyi olurdu. Çanakkale’de 115-130 km etaplar vardı. Bu sezon dört yarış ve son ayak ilk defa İstanbul’da olacak. Sanırım, bu yarış yağmura kalacak. Bu sezon bütün yarışlara gireceğim. Şampiyonada da üst sıraları kovalayacağız. Hedefimiz bu. Podyum için şanslı gördüğüm isimler ise İsrafil, Yağız, Abdullah, üst sıralar için şanslı olacaklar.

Ben de aracımı değiştirdim, eskisi 2016 idi, şimdi 2019’a bineceğim. Model yükselttik, gücü de belli bir miktar daha iyi. Ama parkurda rakip R’lar var, İsrafil’in kullandığı gibi. Hem kendisi iyi bir pilot hem de aracı daha iyi. SSV’lerin otokrosta yarışma olasılığı eğlenceli olabilir, eski challenge yarışları gibi. Bence challenge’lar aslında çok keyifli yarışlar, ama SSV’lerin olmadığı dönemlerdeki challenge’lar en zevkli olanlarıydı. Suzuki’lerin, Pajero’ların hâkim olduğu dönemde, araçlar birbirlerine yaslanarak yarışabiliyorlardı. SSV’lerde ise mecburen açık ara yarışmak zorundasınız. Haliyle burun buruna, ittire ittire bir yarış olmuyor. Sezonun son yarışı Baja İstanbul’un nerede yapılacağını bilmiyorum, ama İsoff yapacağı için eminim iyi bir parkur çıkaracaklardır. | 18 Temmuz 2024 : 22.45

Yorum yaz

Arşivler

Kategoriler

Oturum aç