Her zaman podyum hedefimiz var

Yarışlara verilen ara çok fazla, uzun süre yarışlardan uzak kalmak beni olumsuz etkiledi. Yarş kondisyonu ister istemez düşüyor. Yarışa birkaç gün kaldı, araç ile ilgili bir eksiğimiz yok, artık son kontrollerimizi yapıyoruz. Hava raporunu takip ediyoruz. Bu sene peşimizi bırakmayan yağmur, Bursa’da da bizi takip edecek gibi gözüküyor. Umarım Düzce’deki gibi bir durum ile karşılaşmayız. Aynı araç ve aynı ekip ile katılıyoruz. Kopilotum Sabahattin ile uzun zamandır beraber yarışıyoruz. Bu durum aracın içinde ikimizi de çok rahat hissettiriyor.

Gecen sene Bursa yarışında etapların bir çoğu yağmur nedeni ile iptal edilmişti, bu nedenle etapların hepsini tanımıyorum. Bursa’nın doğası çok güzel, etapların da çok iyi olacağını tahmin ediyorum. Etapların uzamış olması çok iyi, baja yarışlarının ruhu olan dayanıklılık, uzun etaplar ile ortaya çıkıyor. Tüm baja yarışlarında olduğu gibi bu yarışta da rekabet sert olacak, ne olacağını şimdiden tahmin etmek zor. Prologe etabı pozitif bir gelişme, yurt dışındaki yarışlardan aşina olduğumuz bir uygulama. Bence Prologe etabının yarışlara önemli katkılarından biri de seyirciler ile yarışçılar arasında iletişim kurması. Seyirciler araçları daha yakından görme ve tanıma sansı yakalıyorlar. Bu durum organizasyonun yapıldığı bölgede yarışa ilgiyi arttırıyor.

Her zaman podyum hedefimiz var. Umarım Bursa da bu hedefe ulaşırım. Çok hızlı ve rekabetçi ekipler var. İsimiz kolay olmayacak. Hava koşulları yine yağmur gösteriyor. Umarım yağmur şiddeti yarışı engelleyecek veya risk oluşturacak seviyede olmaz.  Yağmur her çeşit motor sporuna heyecan katar, sürprizler yaratır, farklı bir keyfi vardır. Podyuma çıkabilecek çok ekip var, bir takımın ismini söylemek bence imkânsız. Bursa yarışı umarım baja kupasına iyi bir başlangıç olur. Tüm ekiplere şimdiden iyi şanslar. | 27 Eylül 2023 : 08.30

Yorum yaz

Arşivler

Kategoriler

Oturum aç