Çekişmeli bir sezon olacak

Sezonun İlk tırmanma yarışı Eskişehir Sakarılıca’da yapılacak, yeniden başlayacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Spora başladığım genç yaşlarımdan itibaren mental ve fiziksel olarak hazır olmak için tüm dünyada başarılı sporcuların kullandığı  bir çok çalışmadan faydalanmam sayesinde zihnen ve kondisyon olarak kendimi hazır hissediyorum. Geçen sezonun tüm sonuçlarını ve videolarını tek tek izleyip yol notlarımı kontrol ettiğim süreçte daha iyi zamanlar yapabilmek için stratejilerim hazır. Ancak malum sporumuz mekanik bir spor, araç buna ne kadar cevap verecek göreceğiz.

Bilindiği üzere Ege Asal Motorspor adına yarışıyorum, geçen sezonki Türkiye Üçüncülüğü başarımın ardından, sağ olsun takım elindeki en iyi Palio’yu benim için hazırladı. Araç Volkan Işık ve Delta Motorsport ekibi tarafından yapılmış olan az sayıdaki Palio’dan bir tanesi. Halen İzmir’de Pro Servis’te hazırlıkları devam ediyor. Ege Rallisi’nde sohbet ettiğimizde Volkan Işık’ın verdiği bazı teknik bilgiler sayesinde araca daha hâkim olacağımızı düşünüyorum. Lastikler, etap zamanına göre ayarlanması gereken ekipmanlar, geçen sezon kullandığım lastiklerle başlayacağız gibi gözüküyor, sezon içinde gerekirse değişikliğe gidebiliriz.

Sezonun ilk yarışı olması dolayısıyla 40’a yakın katılım olacak, bizim kategorimizde kolay ulaşılabildiği için katılım genelde yüksek oluyor. En az 8 araba bekliyorum ki zaten Serap Kotan, Yasemin Erikli ve ben olmak üzere üç pilot Ege Asal Motorspor adına yarışacağız. Rekabet eşit şartlarda olursa zevkli ama kategori 1 olmamasına rağmen ısrarla 1’e kayıt yaptırıp şansını zorlayan arkadaşlar yüzünden rekabetin lekelenmemesini istiyor ve takip ediyorum. Bu sezon Federasyon yetkililerin bu konuda çok daha dikkatli olacağını tahmin ediyorum.

Sakarıılıca’da daha önce yarıştım, çok güzel ve eğimi yüksek bir parkur.  Zeminindeki bumplar ve yamalı bölümler dikkate alınması gereken noktalar. Viraj karakterleri, sayıları ve yönleri ile ilgili çalışmam hazır. Stratejiye bağlı kalıp yapmam gerekenleri yapabilirsem bu araçtan beklenmeyen bir derece çıkar diye düşünüyorum. Yalnız seyirci sayısı en düşük organizasyondu geçen sene, gerek ulaşımı gerek telekominikasyonla ilgili sıkıntılar yüzünden iletişimin sınırlandığı bir yerde olması, parkura inen tek bir yolun olması , beldede konaklama yapacak sınırlı yer olması gibi sebeplerin çokluğu bu yarışın güzide şehrimiz Eskişehir’in her anlamda çok daha iyi bir lokasyonunda yapılması gerektiğine inanıyorum.

Çekişmeli zevkli bir sezon olacak. Gerçekten sporu yapmak ve insanlara tanıtmak amacında olan insanların ve takımların çoğaldığı bir ortam görüyorum. Takımların işin içine girmesi ile rekabetinde kalitesi artacak. Kulüplerin çok iyi hazırlanması lazım, Ege Otomobil Sporları Kulübünce düzenlenen Marmaris Rallisi, harika bir organizasyondu mesela, onlar yapabiliyorsa herkes yapabilmeli. Federasyonun araç kimlik kartlarından başlayan , ekipman kontrolüne daha çok dikkat edileceğinin sinyalini Marmaris’te verdiği  sezonda özellikle kategoriye uygun olmayan, homolagasyon dosyası bile olmayan, şasesi motor numarası tutmayan araçlarla ilgili incelemelerin daha iyi yapılacağını görebiliyorum. Bu da bizim gibi gerçekten hatasız bir şekilde hazırlanan takımlar için motivasyon kaynağı olacak.

Hedefimiz çok büyük; hem pilot hem de kopilot olarak aktif olarak yarıştığım bu sezonda iki kulvarda da Türkiye derecesi ile bitirmek. Sanırım bunu daha önce yapabilen yok. Şu anda  hem kopilotluk hem pilotluk yapan yok, gördüğüm kadarıyla. Bunun ilk adımını attım ve Ege Rallisi Marmaris ayağında kategorimizde kopilotlar 3’üncüsü olarak kupayla başladım. Bu tempo için gerekli kondisyona ve zamana sahibim. En önemli hedefim ise takımım Ege Asal Motorsporla takımlar şampiyonu olmak, başta takım patronumuz Mithat Diker ve direktörümüz Nusret Bakrakdar olmak üzere onlara çok şey borçluyum. Bu sezon, tam vakti…

Emeğiniz ve çalışmalarınız için teşekkür ederim, her sayıyı ve her haberi ilgiyle takip ediyorum. | 4 Nisan 2024 : 09.00

Yorum yaz

Oturum aç