Rallide ilk kupamızı aldık

Ege Rallisi öncesi birçok konuda aklımda soru işaretleri vardı. Servis yeni, araba yeni, format yeni, ancak test günü başlangıcı ile birlikte harika bir servis ekibine sahip olduğumuzu fark ettim. Aracımız da çok iyi ve hazırdı, setup’larıyla da çok oynamamıza gerek kalmadı. Marmaris’te düzenlenen 33. Ege Rallisi etaplarıyla harika kurgulanmıştı. İçinde tırmanma etapları, toprak etaplar, kırıcı etaplar, inişli etaplar gibi 10 farklı karakterde etap barındıran bir yarış oldu. Etaplar arası normal hesap mesafesinin yüksek olması, bir etaptan diğerine giderken etrafı gözlemleme fırsatı verdi. Doğasıyla harika bir yer olan Marmaris’te olmaktan çok mutlu oldum. Yarışın kayıt listesinin daha kalabalık olmasını beklerdim, özellikle konaklama kısmının federasyon tarafından Marmaris belediye başkan adayı eski federasyon başkanımız Serkan yazıcı ile birlikte halledilmiş olması dolayısıyla. Ancak katılan ekipler çok kaliteliydi.

Yarışa kayıt yaptıran 66 ekipten 46’sı bir takım mensubuydu, geri kalan 20 kişi bireysel yarışıyordu. Bu da bu sezonun takımlar savaşı şeklinde geçeceğini gösteriyor. Ayrıca takımların bu kadar olay içine dahil olmuş olması sporun ülkemizdeki geleceği açısından çok çok değerli. Biz Ege Asal Motorspor olarak 4 araç ile yarışa katıldık. Ekibimizden bir araç hariç herkes finishe ulaştı ve kupasını aldı. Kalan bir aracımız da son etapta debriyajına yenik düştü. Bu da takım puan açısından çok değerli. İlk asfalt ralli ile kategorimizdeki ilk puanlarımızı ve kupamızı aldık. Bizim için de bulunduğumuz kategori 2’de sezon boyu bir rekabet olacağı belli oluyor. Araçlar birbirine denk sayılır, iki Ford Fiesta 2, üç Citroen c2r2 ve Citroen Saxo VTS ile bir Palio Kitcar ile sezonu takip edeceğiz gibi gözüküyor.

Bu yarışta son etaba kadar en yakın rakibimizin 2 dakika 10 saniye gerisinde olmamıza rağmen, rallinin doğası gereği, sonuca ulaşamayanın başarılı olamadığı yarışta, biz sonuca ulaşarak önümüzdeki ekibi geçmiş olduk. Hatta power state de en yakın rakibimizi geçtiğimiz gibi 4 araç daha geçip, finish noktasından önümüzdeki başka iki araçla birlikte 3 araç konvoy halinde geçtik. Belli ki uzun bir etap olan power stage de araçlar çok zorlanmıştı. Genel klasmanda yarışı Ümitcan Özdemir kazandı. Orada da çok ciddi bir rekabet var, bence Ümit Can bu sene kendini iyi hazırlamış, TRŞ genel klasmanında da Ford Castrol’ün bile 4 araba ile katıldığını düşünürsek, takım puanları açısından çok ciddi bir savaş olacağını söyleyebilirim. Son olarak ilk asfalt rallim ve ilk kupam! Kendi performansımda özellikle süreklilik anlamında yükseltmem gereken yerleri görüyorum. Bu yarışın 3-4 etabında gösterdiğim kopilot performansını yarışın tamamına yaydığımda pilotun ve aracın çok daha hızlanacağını düşünüyorum. Hedefimiz bu sezon Tosfed Ralli Kupası’nda yarışarak, araca ve birbirimize uyum sağlamak. Önümüzdeki sezon, nasipse Türkiye Ralli Şampiyonası’nda iddialı bir ekip olacağız. | 27 Mart 2024 : 00.37

1 Yorum - “Rallide ilk kupamızı aldık”

  1. Özgür hocam tebrikler. Daha nice başarılara inşallah.

Yorum yaz

Oturum aç