Mottamız eğlenmek

BajaDenizli yarışı öncesi bizim bir eksiğimiz yok. Tam tersine aracımızı yeniledik. Çanakkale Baja Troia yarışında kullandığımız eski aracımızı bir üst yeni modeliyle yeniledik. Çok yarışamadığımız için bu sezon bizim için biraz zayıf geçti. Denizli, bu sezon son baja yarışı. Abim Denizli’de yarışmayacak ama yeni sezonda bütün yarışlara katılmayı planlıyor. BajaDenizli’de direksiyonda bu kez ben olacağım. Evet, bu sezon çok yarışamadım ama her zaman olduğu gibi direksiyonda yine heyecanlı ve yarışa hazırım. Aslında bajada en çok Denizli’de yarıştım diyebilirim. Kariyerimde üç kez Denizli’de yarıştım. Hatta ilk baja yarışımı da burada yaptım. Bildiğim bir parkur, bildiğim bir atmosfer, sevdiğim bir yer. Biraz havalar sıkıntılı, soğuk ama an için normal. Bakalım havanın nasıl olacağını gidince göreceğiz. İlk uzun etapta yağmur olacak. Denizli parkuru hafif kayalıklı, hafif topraklı, belli yerlerde çamurlu.

Son yarış öncesi şampiyonaya baktığımızda üst sıralardakiler aralarında çok güzel kapışıyorlar. İlk beş, gerçekten hızlı. Arabalar hazır ve herkes alıştı. Öndeki ekiplerde güzel bir çekişme var. Ben de olabildiğince onların arasında veya üstünde bir yerlerde olmaya çalışacağım. Bu sezon bir puan hedefimiz olmadığı için, her zamanki gibi mottamız eğlenmek, eğlenceli ve güzel bir yarış bitirmek. Puan hedefimiz yokken genel klasmana da gidebiliriz, belli olmaz bu motor sporları. Eğer puan sahiplerinden birileri buradan puan çıkaramazsa, belli olmaz üst sıralara da çıkabilirim. Benim için zayıf bir sezon olduğu için bu sene yarışanları tam takip edemedim ama SSV’ler özellikle çok güzel dereceler yaptılar. SSV ve otomobil klasmanlarında çok iyi giden arkadaşlar var.

Bence, bu yarış için kayıt listesi yeterli. Bu yarışta Uğur Tepe ile birlikte yarışacağız. Uzun bir baja yarışı olmadığı için, 21 iyi bir kayıt sayısı. Denizli’de etaplar biraz karışık, kaybolma riski yüksek. Ben ufak sapmalarla bitirdim ama kaybolup çok zaman kaybedenleri de hatırlıyorum. İnşallah bu kez herkes eksiksiz, eğlenceli bir yarış geçirir. Bu sezon görüldü ki, çok kimse araçlarını eğlenceden çok gerçekten yarışma için uygun hale getirdi. Bu durumda parkurdaki çekişme de artıyor. Sezon başında bir T4 projemiz vardı ama biraz yavaş kaldı. Seneye yurt dışı yarışlarına ağırlık vererek o projemizi de başlatmış olacağız. Aracımız hazır ama bu sene yetişmediği için arada girmek yerine seneye baştan ve daha temiz girme planı yaptım. Seneye yurt dışı yarışlarına olabildiğince katılma planım var. | 14 Aralık 2023 : 22.30

Yoruma kapalı

Arşiv

Kategori

Oturum aç