“Herkes gaza gelmiş durumda”

Denizli Baja yarışı öncesinde aracımızda bir değişiklik yapmadık. Ekip ve aracımızda bir değişiklik yok. Geçen yarışta bir talihsizlik sonucu yol kenarına düşmüştük. Arabamızda görsel hatalar vardı, onlar giderildi ki ben de görselliğe önem vermiyorum zaten. Belki aracımızda teknik yenilikler deneyeceğiz, özellikle frende bir test yapma ihtimalimiz var. Zaten çok ta rekabet halinde değilim. Ben sadece yarışmayı ve eğlenmeyi seviyorum. Yine de elimden gelenin en iyisini elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.

Denizli yarışına iki senedir katıldığımız için parkur hakkında bilgimiz var. Güzel, hızlı ve bol virajlı ama yan tarafları uçurumlu olduğu için biraz tehlikeliydi diye hatırlıyorum. Genelde orman için ve kayalıktı. Bu sefer çamur, hem de sağlam çamur olabilir, çünkü bu hafta güzel yağmur yağdı, bizim de güzel çamur lastiklerimiz var, ITP diye Canam’lar için yapılan Amerikan yapımı bir lastik. Bunları kullanma ihtimalimiz var ama tabii benim yedeklerim de var. Duruma ve etaplara göre bir risk alıp deneyebiliriz. Yarışa 17 katılım bence çok iyi hatta bir önceki yarıştan daha iyi.

Canam’cılar olarak aramızda hem arkadaşlık ve de güzel bir rekabet oluşturduk. Herkes gaza gelmiş durumda. Benim olayım ise belli, önce bir başlarım, iyi gidiyorsam daha da üstüne bastırırım. Baktım ben yoruluyorum, ya da araba arıza yaptı, kastırmadan rahat bir şekilde yarışı bırakır eğlenmeme bakarım. Benim için eğlenmek birinci plan ama akışına göre de gaza gelirsem dibine kadara da zorlayabilirim. Bence herkes çok güzel hazırlanmış durumda. Çanakkale ve Bolu gibi güzel yarışlar oldu, insanlar arabalarını ve kendilerini hazırladılar. Her seferinde üste artı katıyorlar. Rekabet sağlam olacağı için, podyumu öngöremem.

Canam’larda herkes şu an çok iyi. Yarışta stratejimiz belli, taktik filan yok, bam bam bam.. Araba gittiği kadar giderim. Denizli hava durumlarından dolayı son yarış olabilir. Son ayak olan Düzce hem çok soğuk, hem de çok zor bir etap. Bence, Bolu’dan daha zor. Bugüne kadar Düzce’de yarışmadık ama duyumlarımıza göre Düzce daha zor. Eğer hava şartları kötü olursa iptal edilir gibi geliyor ama iptal olmazsa da arabamız ve kendi durumumuz uygun olursa biz de yarışırız. Denizli yarışı kupayı etkiler, çünkü üçüncü yarış olarak insanlar farkları açacaklardır. Bu sezon ilk yarışta yarışmadım, ikinci yarışı kazamızdan sonra bıraktım. Puan alamayacağım ve podyum yapamayacağım için zorlamadım. Sezonun kalanında amacım arabamı test etmek ve kendime antrenman yapmak için olabildiğince yarışmak. | 23 Kasım 2022 : 21.10

Yoruma kapalı

Arşiv

Kategori

Giriş