Debriyaja takıldı

Geçen sene aldığı Ford Fiesta’da turbo sorunu vardı. Bu sene iyileştirme ve düzenleme yaparak bu turbo sorununu çözdük. Ege Rallisi’ne aracı denemek için girmiştik. Servis yeni, sponsor yeni, kopilot yeni ve tecrübesizdi. Haliyle bir alışma süreci olacaktı. Bence, servisimiz biraz zayıf kaldı, ancak olan sorunları bir şekilde çözerek yarışa katılabildik. Ege Rallisi’nin parkuru bence çok iyi seçilmişti. Benim en sevdiğim zor ve zaman zaman hızlı etapları vardı. Özellikle antrenman sırasında R5’lerin taş ve çakılları yola fırlatıp kaygan zemin oluşturduklarını önceden tahmin edip, lastik tercihimizi buna göre yaptık ve yarışta çok kaymadan etapları tamamladık.

Açıkçası ben, bu sezon daha fazla katılımcı olacağını bekliyor ve 80 aracın üstünde olur diye tahmin ediyordum ama yüzde 25 daha az katılım vardı. Tüm ekipler bu sene iyi hazırlanmışlardı. Gerek rakiplerim gerekse diğer yarışmacılar olsun, çok iyi yarış çıkadılar. Bu sezon, benim kategori hayli çekişmeli ve güzel olacak, çünkü  en çok katılım benim kategorimde! Ne kadar fazla rakip, o kadar güzel heyecan ve rekabet demektir. Bence, organizasyon çok güzeldi. Bizim açımızdan bir aksama ve hata yoktu. Teknik kontrol dahil herkesin işlerini tam olarak yaptıklarını düşünüyorum.

Dediğim gibi, aracımdaki turbo probleminden dolayı bu yarışa sadece aracı geliştirmek ve teknik sorunları  gidermek için katıldık. Turbo sorununu sonunda çözdük, ancak bu sefer debriyaj problemi yüzünden son iki etaba giremedik. Lastiklerimi ve hızımı yol durumuna göre ayarladığım için herhangi bir spin veya yoldan çıkma gibi bir olayla karşılaşmadık. Tek sorunumuz, iki etapta önümüzdeki aracı yakaladığımız için zaman kaybetmiş olmamızdı. Marmaris Ege Rallisi’nde çok iyi rekabet vardı. Aracımda sorun olsa dahi yaptığımız etap zamanları fena değildi. Yarıştaki diğer tecrübeli pilotlara ve güçlü arabaların zamanlarına yaklaşmak hem heyecanlı, hem de gurur verici oldu.

Bu sezon, bir sürpriz ile karşılaştık ve benim aracım geçen sene K2’de iken, bu yıl K3’te yarıştım. Daha güçlü arabalarla daha tecrübeli pilotlar ile rekabet halinde olduk ve bu durum beni şaşırttı, ama yapacak bir şey yoktu. Federasyonun bu kararına karşı yine de ayağımızı gazdan çekmeden yarışacağız. Başka türlü güçlü arabalarla başa çıkmak mümkün değil. Ege Rallisi’nde hedefim yoktu, çünkü podyum derdinde değildim. Sadece arabanın turbo sorununu çözüp çözemediğimi öğrenmeye gelmiştim. Sonuçta, bu sorunu çözdüm ve bu açıdan hedefime ulaştığımızı düşünüyorum. Bence Ege Rallisi bir çok pilotun ayağını gazdan çekmek zorunda olduğu bir yarıştı. Aşırı çakıl ve kaygan zemin olduğundan birçok ekip yoldan çıktı ve spin attı. Haliyle yaptıkları zamanlar istedikleri gibi olmadı.

Sezonun sıradaki rallisi Bodrum’un bu yüzden daha  hızlı ve çekişmeli olacağını düşünüyorum. Pilotlar, kaybettikleri puanları Bodrum’da kazanmak isteyecekler. Ege’de ikinci günün son iki etabı bana göre çok hızlıydı ancak ben onlara giremedim. Oysa bu iki etapta iyi zamanlar yapabileceğimi düşünüyordum ama aklımda kalan ve içimde ukde olan tek şey bu oldu. Bütün sezon, muhtemelen bunun üzüntüsü üzerimizde kalacak. Artık önümüzdeki Bodrum Rallisi’ne bakıyoruz. Aracımızı hazırlayıp, yarışı sorunsuz bitirmek için elimizden geleni yapacağız. | 28 Mart 2024 : 04.16

Yorum yaz

Arşiv

KAtegoriler