Şampiyonluk zora girdi

Türkiye Karting Şampiyonası’nın 5’nci ayağında senior kategorisinin podyumun 3’ncü basamağında yer alan genç kartingçi Onur Müldür, sezonu podyumda tamamlamak için son iki yarışa odaklandığını söyledi. Yarış sonrası görüşlerini ajans ile paylaşan Müldür, ‘5. ayak yarışları benim için çok güzel geçti diyemem, beklediğimizden kötü bir hafta sonuydu ama tüm zorluklara ve şanssızlıklara rağmen podyuma çıkmayı başardık’ dedi. Beşinci hafta yarışlarında herhangi bir pist dışı veya mekanik bir sorun yaşamadığına dikkat çeken Onur Müldür, ikinci yarışta rakibini fark etmeyerek sarı bayrak altında geçtiği için 10 saniye ceza aldığını, bunun da kendisini hafta sonunda 2’ncilikten 3’üncülüğe düşürdüğünü anımsattı.

Cumartesi günü pist ve hava güzel olmasına karşın pazar günü hafif yağmurdan dolayı pistin çok kaydığını ileri süren Onur Müldür, bunun da rekabeti etkilediğini ve pist dışında çıkanlar kadar, yağmurdan faydalanıp daha hızlı gidenlerin yanı sıra temaslar ve kazalar gibi birçok olayı da beraberinde getirdiğini söyledi. ⁠5’nci hafta sonunda rekabetin bu yılki en yüksek seviyede olduğunu ileri süren Onur Müldür, ‘21 katılımcının olması ve öndekilerin neredeyse aynı tur sürelerinde dönmesi herkesin birbirine çok yakın gitmesini ve rekabetin çok yüksek olmasını sağladı’ dedi ve sözlerini şöyle tamamladı;

‘Rekabete dahil olduğumu kesinlikle düşünüyorum özellikle de ikinci yarış çok fazla geçiş ve kapışma oldu ve ben de bunun içerisindeydim. Podyumlar da sürpriz bir durum yoktu, genel olarak podyuma çıkanlar vardı. Beşinci ayak yarışları sezon klasmanında beni sıkıntılı bir duruma düşürdü. Önümdeki dört rakibimin de puanları arttı ve şampiyona sonucu önümüzdeki iki yarışta belirlenecek gibi duruyor. Bu sene Türkiye şampiyonluğu için yarışıyordum. Bu durum artık biraz zor bir hale geldi, ikinci ve üçüncü ayaktaki yaşadığım sıkıntılar ve kazalardan dolayı rakiplerimin puan açısından gerisindeyim, ama sezon sonunda podyumda yer almak için elimden geleni yapacağıma eminim’.
15 Ekim 2024 : 05.00

Yorum yaz

Oturum aç