Rekabet üst seviyedeydi

Körfez Karting Pisti’nde yapılan Türkiye Pist Şampiyonası’nın 4’ncü yarış haftasında kariyerinin ilk 1’nciliğini kazanan İstanbullu genç kartingçi Onur Müldür, hafta sonunu ajans izleyicileri için değerlendirdi. Dördüncü ayak yarışları öncesinde, antrenmanlarda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Müldür, ‘aksine araç için tüm gerekli setup’ları denedik ve başarılı da olduk. Cumartesi günü hava ve pist gayet güzel güneşli ve kuruydu, pazar günü ise bir anda yağmur bastırdı ve ilk yarışta pist kuru ve ıslak arasında iken haftanın son yarışında ise tamamen ıslak bir pist vardı’ dedi.

Yarışlar için ‘gayet güzeldi’ tabirini kullanana Onur Müldür, ‘beklediğimiz gibi hiçbir mekanik sorun, ceza veya yol dışı yaşamadım, her şey olması gerektiği gibiydi. Bu hafta sonu her kategoride rekabet oldukça üst seviyedeydi, tüm pilotlar yarışları kazanmak için elinden geleni yaptılar. Yarışlar çok sürpriz bir şekilde gelişti ve çok fazla yol dışı, ceza, yer değişimi gördük. Podyumlar her yarış farklı bir hal aldı’ diye konuştu.

Onur Müldür, ‘dördüncü ayak sonuçlarından aklımda kalan en önemli şey, Türkiye Şampiyonasındaki ilk yarışımı kazanmamdı’ dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; ‘Hafta sonunun ikinci yarışında dördüncü başladım, daha sonra beşinciliğe düştüm, sonrasında ise neredeyse her tur en hızlı turu atarak tek tek rakiplerimi geçip birinci oldum. Dördüncü ayak, sezon planlarımız için çok olumlu bir hafta sonuydu. Bu yarıştan önce şampiyona sıralamasında altıncı sıradaydım, ama şu anda 4’ncülüğe çıkmış bulunuyorum. Sezon sonunda ilk üçe girebilmek için çok işimize yarayan bir haftaydı. Beşinci ayak yarışlarından önce planlarımızda bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Bu hafta olduğu gibi antrenmanlara gelip elimizden geleni yapacağız.’ | 2 Eylül 2024 : 15.15

Yorum yaz

Oturum aç