Üç best yaptı SSV 8 oldu

Rally Raid Turkey Team’in İstanbullu sporcusu İsrafil Akyüz, İstanbul Offroad Kulübü (İsoff) tarafından 22-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlediği Baja Troia Türkiye yarışında hedefinden uzak düştü. Doğu Avrupa Kupası yarışında puan rekabetine çıkan İsrafil AkyüzTimur Sancak ikilisi, Canam Maverick X3 Turbo’larıyla ilk sıkıntılarını sıralama turlarında yaşadılar. 2.8 km’lik iki turdan oluşan etabı 2.25.1’lik en iyi 4’ncü zamanla tamamlayan İsrafil AkyüzTimur Sancak ikilisi, etap sonunda zaman kontrole 13 dakika yerine bir saat farkla girince 1 dakika 50 saniye ceza alınca ertesi gün parkura 32’nci sırada çıkmak zorunda kaldılar.

İsrafil AkyüzTimur Sancak ikilisinin dertleri Cuma sabahı yarışın ilk rekabetçi etabı olan 130 km’lik Dardanos’ta da sürdü. Bu kez araçlarındaki uydu uyarı sistemi çalışmadı ve uzun etapta önlerindeki rakipleri yol vermedi. Yine de etap içinde tam 15 rakiplerini geçebilmelerine karşın, bu geçişler sırasında aşırı toza maruz kalan Maverick X3’ün filtresi tıkandı. Ardından benzini biten aracını takım arkadaşları Barbaros Yangın’ın aracına bağlayarak etaptan çıkartan İsrafil AkyüzTimur Sancak ikilisi, ‘FF’i başka bir araca bağlı olarak geçtiği için’ etaptan ihraç edildi ve en kötü zaman artı bir dakika ceza aldı. Bunun üzerine günün ikinci etabına girmeyen İsrafil’in hanesine en kötü zaman artı bir dakika daha eklendi ve günün klasmanında 32’nci sırada yer bulabildi.

Cumartesi sabahı İsrafil AkyüzTimur Sancak ikilisi, Canam Maverick X3’leri ile 85 km’lik Marpessos etabında adeta kanatlandılar ve 1 saat 28 dakika 47 saniyelik zamanlarıyla etabın zirvesine yerleştiler. Bu performans kendilerini genel klasmanda da sekiz sıra yukarıya taşıdı ve gün ortası seyirci etabına 24’ncü ve SSV 8’ncisi olarak gittiler. Üç tur ve 4.2 km olarak geçilen seyirci etabında da 3.27.1’lik zamanlarıyla Yağız Birinci’nin iki saniye önünde etap zirvesindeki yerini koruyan İsrafil AkyüzTimur Sancak ikilisi, 85 km’lik Marpessos etabının öğleden sonraki ikinci geçilişinde başka bir sıkıntı ile karşılaştı. Maverick’lerinde demir link çıktı ve araçla etapta kala kalarak bir kez daha en kötü zaman artı bir saat zaman cezası aldılar. Günün sonunda 12.41.44’lük toplam zamanıyla bir kez daha klasmanında 27’nciliğe gerilemişlerdi.

Onca farklı sıkıntıya karşın parkurdaki temposunu son gün de düşürmeyen  İsrafil AkyüzTimur Sancak ikilisi, 98 km’lik uzun Gordos etabında 1.46.10 ile en iyi 4’ncü, SSV’lerde 3’ncü zamanı yaparak dikkat çektiler. Son etap, seyirci etabının ikinci geçilişinde İsrafil AkyüzTimur Sancak ikilisi Maverick’leri ile adeta şov yaparak bir kez daha ve 3 dakika 26 saniye 3 saliselik zamanlarıyla etabın en hızlı zamanına imzalarını atarak yarışı genel klasmanda 22’nci olarak tamamladılar. | 29 Eylül 2022 : 12.00 | Bu yarışın fotoğrafları için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorum yaz

Arşiv

Kategori

Oturum aç