Çok lastik patlattık

Trans Anatolia’yı özlemişim, çok güzeldi. Geçen sene gelmemiştim ama bundan sonra hep giderim. Rakipler de çok iyi idi, sıkı rekabet vardı. İlk iki gün çok sorun yaşadık, fark açıldı, rekabetten koptuk. Gelen yabancı ekipler gerçekten iyiydi. Son üç gün etapların en iyi zamanlarını yaptık ama yetmedi. Bu yarışta çok lastik patlattım, iki günde toplam beş kez lastik patladı. Jant üzerinde gelmek zorunda kaldım, yaklaşık yüz km her etap. Hep de etapların başlarında patladı. Etaplar çok taşlıkta. Bizim lastik havalarımız biraz yüksekti. Sonrasında lastik havalarını düşürdük, sıkıntı kalmadı ve bir daha lastik patlamadı. Yarışta oluyor böyle şeyler. Bu yıl kazanmak için gitmiştim, ama olmadı. Yine de çok keyif aldım.

Bu coğrafyada daha önce yarışmadım. Parkur çok sertti, neredeyse baştan sona taşlık diyebilirim. Bazı yerler çok hızlıydı. Lastik dışında bir sorunum olmadı. Yeni araçlar çok sağlam, lastik dışında hiçbir problem yaratmadı. Maratonda daha önce motorla ve ATV ile de yarışmıştım ama Transanatolia için bence en iyisi SSV. Tam bu tarz yarışlar için. Çok rahat ve hızlı. Türk motorcuların bir çoğu seneye SSV’ye geçmeye niyetlendi. Yarış, genel anlamda çok güzel bir yarış ama nedense hak ettiği kayıtlara ulaşamıyor, sanırım ekonomik durumlardan dolayı. Önümüzdeki yıl özellikle SSV’de daha fazla katılım bekliyorum. Fransız ekip coğrafyaya bayıldı, mutlaka önümüzdeki yıl da geleceklerini söylediler. Hızlı ekipler, yine de zamanlarımız çok yakındı. Bir lastik patlaması halinde her şey değişebiliyor.

Yarışta çok yoruldum. Etaplar uzundu. Neredeyse her gün üç baja yarışı yapıyorduk. Yarışın coğrafyası çok taşlıktı. Bu yıl ilk defa bu kadar taş üzerinde yarıştık. İlk gün bir yağmur vardı, çok uzun sürmedi ama yetti, ortalığı sel götürdü. Diğer günler hava açık ve güneşliydi. İnanılmaz yerlerden geçtik. Dağlarda, yaylalarda tek başınaydık. Limitlerimizi her zaman zorladık, çünkü rakiplerimiz de öyle gidiyorlardı. Fransızlar hızlı, Japon onlara göre daha yavaştı. Maratonda çok uzun sürelerle araç kullanmak baja tecrübesi anlamında motive ediyor. Maverick’ime yeni yeni alıştım diyebilirim.

İstesem, yabancı SSV’leri komple diskalifiye ettirebilirdim ama bize yakışmazdı. Ben, yarışın etaplarda yapıldığına inanıyorum. Son etapta öndeki aracın ön lastiği patlaktı. Diyagoneli geçmeden durup lastik değiştirdiler. Diğerleri de geldi arkasında durdu. Diyagoneli geçmenin zamanı bir dakika ama bunlar nerdeyse on dakika kaldı. Bir fotoğraf ile diskalifiye olurlardı. Ama bence yarış etapta olur. Adamlar yol da vermediler, ben ise şikâyet etmedim. Sadece söyledim, yol vermediler diye ama organizasyon bana dilekçe yazmam gerektiğini söyledi. Ben de dilekçe yazabileceğimi ama bu durumda onlara ceza yazılması gerekeceğini, bir daha da yarışa gelmeyebileceklerini söyledim. Adamları sözlü olarak uyardılar, sonrasında yol vermeye başladılar. Finişe geldiğimizde, adamlar yarışı biz kazanmışızcasına alkışladılar. | 12 Eylül 2024 : 11.45

Yorum yaz

Arşiv

Kategori

Oturum aç