İlk gün risk alacağız

Çanakkale yarışına Macerist ekibi ve takım arkadaşlarımız birlikte hazırlandılar. Doğu Avrupa Kupası’nın son ayağı yarışına 1-2 olarak gidiyor ve bunun için de ayrıca heyecan duyuyoruz. Bütün hazırlıklarımız bitti, yola çıkacağız. Geçen sene de Çanakkale’de yarışmıştık. Anladığım kadar aynı parkura benziyor. Lastik seçimleri ile ilgili olarak hava durumunu da yakından takip ediyoruz. Hava serin ama yağmur görünmüyor. İyi bir yarış olacağını düşünüyorum. Herkesin kendi sürüş tekniği ve performansına göre lastik tercihleri değişik oluyor. Bizim ekip olarak genelde kullandığımız iki tip lastik var. Yağmur ve çamur beklemediğimiz için, o tip lastikleri götürmeyeceğiz ve toprakta iyi olan lastikleri götüreceğiz.

Bu sene katılım çok yoğun. SSV kategorisinde yarışıyoruz. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de SSV’nin bu kadar yoğun olduğu ilk yarış olacak. Bunların üçü yabancı ki bunları daha önceki yarışlardan tanıyoruz. Biri Avrupa şampiyonasını takip ediyor. Diğerleri daha önce Romanya ve Yunanistan’da da yarışmış olan üst düzey pilotlar, kalan 9’u ise Türk ekipler. Dediğim gibi ilk defa, SSV’nin bu kadar yoğun olduğu bir yarış olacak, bu nedenle biz de çok heyecanlıyız. Şampiyonayı da takip ettiğimiz için de, iyi bir hazırlık yapmamız gerekiyordu. Keyifli geçeceğine inanıyorum. Her yarışın başında teknik ekibimizle birlikte oturuyor, parkurun ve etapların o günkü durumlarına göre bir strateji belirlemeye çalışıyoruz.

Bu yarış şampiyonanın bir ayağı olduğu ve biz de şampiyonaya puan taşıyor olduğumuz için biraz daha bu puanlara göre hareket etmek durumundayız. Bu yüzden birinci günün akşamını bekleyeceğiz. İlk gün biraz risk almak taraftarıyız. İlk günü yapalım, akşam değerlendirip diğer günler için ne kadar risk almalıyız diye bir karar verdik. Çanakkale’ye kadar zamanda bu sezon Transanatolia yaptık ve 2’nci bitirdik, takım arkadaşım İsrafil 1’nci bitirdi. Bu yüzden bu sene güzel bir Transanatolia geçirdik. Yunanistan ve Doğu Avrupa’daki şampiyona ayaklarına da katıldık, oralarda da podyumdaydık, yine İsrafil ile birlikte. Bugün aramızda 2 puan farkla ben 1, İsrafil 2 olarak Çanakkale’ye geldik. Bu yüzden, bizim için sezon şu ana kadar güzel ve keyifli gidiyor. Türkiye’deki Baja Cup’ların henüz biri, Bursa’da yapıldı. Sezon sonuna kadar üç ayak daha olacak. Bir yandan da onu da takip ediyoruz. Sezon bizim için bol yarışlı oldu, her şey keyifli gidiyor. | Video : 3.02 dakika, 15 MB | 21 Eylül 2022 : 18.30

Yorum yaz

Arşiv

Kategori

Oturum aç