Eskişehir, rallikrosu sevdi!

Eskişehir, otomobil sporlarında ralliden sonra mahalli rallikrosta sınavı başarıyla geçti. Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından düzenlenen mahalli krosa altı farklı  kategoride toplam 22 yarışmacı katılırken, bugün mahallide sergilenen rekabetin rövanşı, yarın (pazar) Türkiye Rallikros Şampiyonası dördüncü ve son randevusunda görülecek!

Açık, güneşli ama rüzgarlı bir günde, Eskişehir’in Sazovası mevkiinde sıfırdan yapılandırılan rallikros parkurunda gerçekleştirilen mahalli yarış, yetersiz duyuru imkanlarına karşın Eskişehirli yarış severlerin sınırlı da olsa ilgisini toplamayı başardı.

Günün en iyi zamanı, K4’ten geldi. Sadece iki yarışmacının yer aldığı K5’te, Evo 9’u ile Halim Ateş, 1 km’yi bulmayan parkuru beş tur sonunda 4,06,1’lik toplam zamanda tamamlayarak günün en iyi skoruna imzasını attı. Ateş’in aracını kiraladığı ve servisini aldığı Deltasport adına yarışa ikinci Evo ile katılan Osman Tüter ise, son turda verdiği saniyelerle 2’ncilikte kaldı.

Eskişehir Mahalli Rallikrosu’nda kategorilerinde ise Simin Bıçakçıoğlu (K1), Serhan Türkkan (K2), Emre Zümrüt (K3), Halim Ateş (K4), Erkan Güral (K5) ve Taner Canpolat (K6) birinciliklere ulaştılar. Yarışın antrenman ve sıralama turlarında Ankaralı Sinan Saatçi Palio’su ile; Taner Oylukan ise Citroen Saxo’su ile takla attılar. Sinan, Palio’sunu onarmasına karşın mahalli yarışa katılmazken, Taner de yarışa katılamadı. Türkiye Rallikros Şampiyonası, yarın Eskişehir’de yapılacak olan dördüncü yarışla tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Eskişehir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top