Safari’de son hafta sürprizle başladı; Fatih kaldı, Ekrem potaya girdi!

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde yapılan Safari Kupası’nın son hafta sonu yarışlarının ilki Ankaralı şampiyon yarışçılardan Ekrem Vardar’ın zaferi ile sona erdi. Yine, son iki senenin Safari şampiyonları arasında yaşanan ‘geleneksel’ şampiyonluk çekişmesinde ise, puan makası keskin bir şekilde kapanınca, haftanın son iki yarışının yapılacağı pazar günkü mücadele daha bir önem kazandı.

Ankaralı diğer bir Safari şampiyonu Fatih Ayhan, açık puan farkı ile geldiği İzmir’de sürpriz bir şekilde yarışı tamamlayamayınca üst üste ikinci şampiyon olma şansını riske attı. Tecrübeli rakibi Ekrem Vardar’ın 1’nci olarak maksimum puan almasının yanı sıra, Fatih’in de bugünkü yarışta sıfır puan çekmesi, bu yarış öncesinde 29 olan puan farkını  14’e geriletti. Yarın yapılacak olan ilk yarışın 1’ncisine 20 puan verilecek olması, pazar günkü ilk yarışa da haliyle ekstra tavan yaptırdı!

Safari Kupası’nın İzmir’deki son yarış haftasının ilk mücadelesi, geçtiğimiz aylarda Yunanistan’ın Seres şehrinde yapılan yarış haftasının yoğun yağışlar nedeniyle yapılamayan ikinci yarışı olarak koşuldu. Bu yüzden Yunanistan’daki ilk yarışın genel klasmanında ilk 6 sıra ters çevrilerek oluşturulan yeni seedinge göre, Seres’te mekanik sorun yaşayarak 6’ncı olan Ekrem Vardar, Pınarbaşı’nda yapılan bugünkü yarış için ilk cepte start aldı. Yine Seres’teki yarışı 2’nci olarak bitiren Fatih Ayhan ise, Safari Kupası seeding kuralları gereği İzmir’de 5’nci sırada pozisyona yerleşti.

Startla birlikte Ekrem Vardar, pole pozisyonunu yarış liderliğine taşımakta gecikmedi. Fatih Ayhan ise, henüz ilk turda üç sıra öne çıkarak 2’nciliğe yükseldi. Ancak, 2’ncilik için çekişirken, ikinci turda Honda’sının içinde yoğun bir duman oluşunca, Ayhan pit’e girmek zorunda kaldı. Safari mekanikerleri, yaptıkları ilk incelemede şanzıman tıpasının çıktığını tespit ettiler. Ayhan’ın yarışın yüzde 70’ini tamamlayabilmesi için, serviste çözüm üretilerek dört tur sonra yeniden piste çıkması sağlandı ama pistte geri döndüğü turda aynı sorun yinelenince, ‘son şampiyon’ yarışı tamamlayamadı ve haliyle puan da alamadı.

İzmir’deki haftanın ilk yarışını Ekrem Vardar ilk sırada tamamladı. Son turda, Önder Erdem’i geçen Ozan 2’nciliğe uzandı, Önder ise podyumun son basamağında finiş gördü. İzmir’e 29 puan önde gelen Fatih Ayhan, sürpriz abandone sonrası liderliğini hala koruyor ancak şampiyonadaki en yakın rakibi Ekrem ile aralarındaki fark ta 14 puana gerilemiş durumda. Pazar günü yapılacak olan iki yarış öncesi, Safari mekanikerleri Fatih’in Honda’sındaki sorunu gidermek için yoğun çalışma temposuna girdiler.

Ralli Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, Honda’sının yarına yetişecek gibi göründüğünü, mekanikerlerin tapayı değiştirip, yağını ekleyeceklerini söyleyen Fatih Ayhan, aslında sorunların kendisi açısından sabahtan başladığını vurguladı ve aracında elektrik problemi bulduklarını ve elektrik kesintisi yaşadıklarını söyledi. Ayhan, Ralli Ajansı’na şunları söyledi;

“Son hafta sonu, açıkçası, benim için sıkıntılı başladı. 29 puan fark, aslında büyük rahatlıktı. Kalmamla birlikte bu farkı azaldı. Pazar günü ilk yarış 20 puan veriyor olacak. Benim için bu hafta sonu 1’nci olmak hiç önemli değil. İlk 5 içerisinde bitirdiğim zaman şampiyon olacağım.. Bu yüzden güvenli modda yarış bitirmeye gideceğim.”

Aydın Hoşgör

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top