İtalya 3’ncülüğü çok değerli

Bajaİtalian, çok zor bir yarıştı. Alışık olmadığımız zemin tipleri ile karşılaştık. Çok süratli ve çok zorluydu. Etap içinde çakıllı ve sert kum diye adlandırılabilecek daha önce görmediğimiz bölümler vardı. Aslında, üstünden geçtikçe kötüleşen bir zemindi. Etaplar ilerledikçe zeminler daha çok bozulmaya başladı. Çok fazla su geçişleri vardı, bu yüzden de çok fazla da ıslandık hatta çamur olduk. Arabayı koruma stratejimizle, önümüzdeki ekiplerin eksilmesiyle de podyumu sağladık.

Organizasyon çok güzeldi. Dünya Şampiyonası seviyesindeydi. Görevlileri, tesisleri ile her şeyiyle dört dörtlük bir organizasyondu. Dere geçişlerinin bazıları derindi, neredeyse araba yürümeyecek battı batacak hale geliyordu. Etap hakkında önceden bir bilgimiz yoktu, sadece organizasyon prologe etabının videosunu yayınlamıştı. Etap ülkemizde alışık olduğumuz şekilde dağların üstünde değildi, bir ovanın etrafında dönüp durduk. Kopilotum ile daha önce Yunanistan Baja’sında yarışmıştık. İyi anlaşıyoruz, herhangi bir sıkıntımız olmadı, performansımız da iyiydi. Biz, aslında istediğimiz hızlara çok ulaşamadık ve arabayı kollayarak dengeli ilerleme şeklinde bir stratejimiz vardı. Bu da işe yaradı ve bizi 3’ncü yaptı. Yarışta iyi bir rekabet vardı ama yarışta çok sayıda ekip yarış kaldı bu da etapların zorluğunun göstergesiydi. Biz de herhangi bir teknik sorun olmadı, sadece 2 dakikalık bir zaman cezamız vardı.

Yunan Baja’sında şanssızdık, İtalya’da podyum yapmamız moralimizi yerine getirdi. Şampiyona için de önemli puanlar kazandık. Bir ay sonra Macar Baja’sı var, yolumuza devam ediyoruz. Şampiyona podyumunda da neden olmayalım? Ama performansımızı biraz arttırmamız gerekiyor. Çıkaracağımız dersler var, mesela biraz daha hızlanmalıyız. Biz, hızlıyız ama onlar daha da hızlı! Fark, biraz da bu zemini bilmememizle alakalı. Biz ilk defa yarıştık bu zeminde ama aynı zeminde çok daha fazla yarışmış olanlar vardı. Dediğim gibi, hızımız iyi ama onların hızı bizden daha iyi. Aynı hızlara ulaşabilmemiz gerekiyor. Objektif konuşmak gerekirse, bunun için de daha fazla çalışmamız lazım.

İtalyan Baja’sında 3’ncü olmamız çok değerli bir sonuç. Önemli bir yarış, bu yıl 31’nci yılıydı. Bütün efsanelerin katıldığı otuz yıllık bir yarıştan bahsediyoruz. Burada 3’ncü olmak, bizim için gurur verici. Zor bir yarışta podyuma çıkmak, stratejik anlamda da kariyer anlamında da önemli. Geçtiğimiz yıl Macar Baja’sında yarışmış ve SSV’de 9’ncu olmuştuk. Bu yıl da SSV’de 10-11 katılım bekleniyor, zor bir yarış olacak. Hem Macar’da tecrübemiz var hem de üzerimizdeki pası attık diyebilirim. Bu sezon geçen yıla göre daha dolu. Yunan Baja’sında üzerimizdeki şanssızlığı kıramamıştık. Bunu İtalya’da halledebilmek, beni çok mutlu etti. Agresif Yağız’ı yeniden görebileceksiniz.

Türkiye Şampiyonası’nda her zaman iddiamız var. Hızımızı göstermek istiyoruz. Önemli rakiplerimiz var ve hepsine saygı duyuyorum. İnşallah Düzce, güzel bir yarış, güzel bir organizasyon olur. Düzce’nin havası öngörülemiyor, geçen sene servis çadırlarımız kurduk, orada iptal olmuştu yarış. Düzce, Baja’nın yıldızı olarak tanımlanabilir. Organizasyon anlamında her zaman iyiler. Düzce’de ve bu sezon Türkiye Şampiyonası’nda Uğur Tepe ile birlikte yarışacağız. Türkiye’de hedefimiz tabii ki şampiyonluk! Şampiyonluk 2-3 isim arasında geçer ki, bunlardan biri de biz oluruz.

Aracımızda bir güncelleme planımız an itibariyle yok. İkinci bir aracımız daha var. Bu sene servis planımızı biraz değiştirdik. Bir aracımız Bulgaristan’da, bir Bulgar mekaniker bize yardımcı oluyor. Avrupa şampiyonası yarışlarına gidip gelmek zor olmasın diye aracımız orada duruyor. Düzce de büyük ihtimalle kendi yeşil aracımla yarışacağım. Belki sonraki yarışlarda diğeri ile yarışabilirim. Bu arada babamın da parkurla çıkma düşüncesi var. Benim için zor olmasa da yorucu bir dönemdi. Askerlik beni biraz yordu, bunun geri dönüşlerini sonrasında vücudum aldı.

İtalya’dan aklımda kalan, podyum oldu. Çok tecrübe kazandık diyebilirim. Zemin çok farklıydı. Çakıl taşları arasında nehir geçmek hiç alışık olmadığımız bir zemin değildi. Bizi çok zorladı. Bu arada su da çok soğuktu. Cam da takmadığımız için, içeri su girdiğinde inanılmaz üşüyorduk. Lastik konusunda herhangi bir sorun yaşamadık. Hem süratli hem tutunan bir lastik tercih ettik. Bu da iş gördü, arabamızı ve lastiklerimizi korumayı başardık. İtalya’da bajaya ilgi yüksek: neredeyse iki virajda bir, 50 kişilik viraj vardı. Çok kalabalıktı, insanlar hem nehirden faydalanıyor hem de yarış izliyorlardı.

Kalan sezonda altı ayda yedi yarışımız olacak. Ayda bir yarış bizler için iyi oluyor, ara daha fazla açılırsa bu kez biz özlüyoruz. Biraz da elimizin ayarı bozuluyor diyebilirim. Bu tempo bizim için yorucu olmuyor, zaten sevdiğimiz bir işi yapıyoruz. Yarışta geçirdiğimiz 2-3 gün sadece yarış değil, arkadaşlıklar da önemli bizler için. Yurt dışında bizden daha tecrübeli rakiplerle yarışmanın bizlere katkısı büyük oluyor. Hedeflerimiz daha büyük, daha da büyütmek için iyi rakiplerle yarışmamız gerekiyor. Onlarla aynı parkurlarda olmak, bizim için değerli ve öğretici oluyor. Onlar da iyi ve sinerjik insanlar, varsa bir eksiklik hemen yardımcı oluyorlar. | 9 Temmuz 2024 : 04.40

Yorum yaz