Bahtsız bedevi

İstanbul Offroad Kulübü’nün geçen Pazar günü (5 Eylül) düzenlediği İsoff 2021 Kenan Çarpışantürk Challenge Kupası 2’nci Ayak yarışının en şanssız ismi, hiç şüphesiz genç sporcu Yağız Birinci idi. Kulübün önceki başkanı Erkan Birinci’nin oğlu olan genç Yağız, kupanın ilk ayağında da büyük bir şanssızlık yaşamıştı. Attığı takladan sonra podyumu kaçırıp puan kazanamamış olmasının yanı sıra ağır hasar gören Can-am Maverick X3’ü ikinci yarışa kadar hızlı bir tempo ile onarılınca ikinci yarışın iddialı bir ismi olarak yine startta yerini almayı başardı. Ancak, ikinci yarışta da yaşadığı kötü sürpriz, genç sporcuyu bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Kaldığı yerde ajansa verdiği röportajda hayli yakınan Yağız Birinci, üst üste iki yarıştaki şanssızlıklarından dolayı gerçek bir bedevi şanssızlığı yaşamıştı.

İkinci yarış öncesi servis alanındaki çadırında görüşlerini alırken parkura çıkabileceği için oldukça mutlu ama ilk yarıştaki şanssızlığını hatırlayınca da bu kez temkinli yarışacağını söylemeden geçmedi. Formasyon turlarında da dediğini yaptı ve asılmadı ama podyuma da göz kırpmaktan vaz geçmedi. Ama ne olduysa, hemen sonrasındaki sıralama turlarında yaşandı. Finişe ulaşmasına çok az bir mesafe kala, parkurun dik rampasından iki viraj öncesi, ‘ön sağ tekeri patladı’, ardından ‘koptu’ ve X3 ‘lastiği altına aldı’. O ana kadar oldukça tempolu süren Yağız Birinci, aracın içinde kalakaldı. Kopilotu ile birlikte aracın içinde şanssızlıklarına dem vurdular.

Ardından etapta zamana koşan rakipleri, O’nun kaldığı yerden geçebilmek için yamaçlara tırmanmak zorunda kaldılar ama yarış durmadı ve sıralama turları tamamlandı. Organizasyonun resque ekipleri çok geçmeden genç sporcuların yanındaydı. Yağız Birinci’nin mekanikeri de görevlilerle birlikte aracın yanına geldiğinde Yağız Birinci sorusuna korktuğu yanıtı aldı; aracı yarışa yetiştirmenin imkanı yoktu ve bunun anlamı ‘yarışamayacaktı’ Ajansa kamerasına o anki duygularını anlatırken de sesi biraz titrek çıktı, şanssızlığından yakındı ama en çok temposuna üzüldüğünü gizlemedi. Üst üste iki yarışta gelen şanssızlıkları, ‘bedevi’lere atfedilen türden gerçek birer şanssızlıklardı. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul, 6 Eylül 2021 : 19.55

Yorum yaz