İstanbul Park’ta yarışmak güzeldi

İzmirli pist ve tırmanma sporcusu Şevket Çınar, ilk kez çıktığı İstanbul Park’taki yarışlarla ilgili görüşlerini ajans ile paylaştı. Opel OPC ile yarışa katılan Şevket Çınar, İstanbul Park’ta yarışmanın çok güzel bir duygu ve daha heyecanlı olduğunu, ortamın havasını daha farklı bulduğunu söyledi. Daha rahat bir pit ve servis alanında çalışıldığını ve temiz, düzenli olan her şeyin çok güzel olduğunu ifade eden Şevket Çınar, kendisinin yarış sırasında şanssız yaşadığına işaret etti. Antrenman turlarının güzel geçtiğini ama ilk yarışın henüz 4’ncü turunda OPC’nin ESP arızası vermeye başladığını ve bu arızadan dolayı hızını alamayan arabasını beyin arızasının engellediğini ileri süren Şevket Çınar, normal bir yarış düzeninde giderek kendine göre bir tempo belirlediğini belirtti.

İkinci yarışın startında biraz agresif bir start aldığını itiraf eden Şevket Çınar, bu sefer de ilk turda lastik patlatarak pit alanına girmek zorunda kaldı ancak sorunları bununla da kalmadı ve yarış heyecanıyla bir hata yaparak pist kurallarına uymadığı için pit cezası aldı. Pit cezası sondan bir önceki turda kendisine bildirildiğini savunan Şevket Çınar, ‘sondan bir önceki turda pite girme levhası çıktı, pist alanına girince bizimkiler lastik problemi zannettiler ve arabanın önüne geçip lastik değiştirmeyi düşündüler ama bunu bildirmediğim gibi pit alanından geçip devam edecektim. Bu sırada yan tarafta pistte damalı bayrak görünce yarışı bıraktım, pist alanında kalmış olmakla yarışı bitirmek anlamına geldiğini düşündüm. Ancak öyle değilmiş, pistte 9 tur yaptım son turda pitte kalmayıp devam etseydim yarışı bitirmiş olacaktım. Orada bir hata yaptım ama burada yarışmak güzeldi’ dedi.

İstanbul Park’ta daha önce hiç yarışmadığını yineleyen Şevket Çınar, daha önce yarışmış olsaydı daha da keyif alacağı düşüncesini ‘çünkü pisti daha iyi bilecek ve daha hızlı gidebilecektim’ diye savundu. İstanbul Park’taki bu ilk yarışın devamının geleceğini düşünen Şevket Çınar, ‘biz de daha iyi hazırlanacağız ve daha iyi zamanlar yapacağız’ dedi. Ülkü Motor Sport’tan Muhammed Ali Ülkü’nün kendisinin İstanbul Park’ta yarışması için çok ısrar ettiğini, çok uğraştığını, arabasıyla ve kayıtlarıyla ve de gidip gelmesi ile çok ilgilendiğini belirten Şevket Çınar, kendisine çok teşekkür ederek İstanbul Park’ta yarışmanın kendisi açısından değdiğini söyledi. Yarış sırasında yağmur olduğunu ve bunun da en başta hızları etkilediğini ileri süren Şevket Çınar, ‘ama pist geniş olduğu için İzmir veya Körfez’deki gibi yoldan çıkmaktan korkmadık. Alan geniş ve toparlama şansı var. Ortam güzeldi yağmur olmasaydı belki daha fazla seyirci olabilirdi. Gelecekte daha fazla seyirci ve daha fazla yarışmacıyla daha güzel yarışlar olacağını düşünüyorum’ diye konuştu. | Fotoğraflar; Şevket Çınar Sosyal Medyası, 11 Eylül 2024 : 19.05

Yorum yaz

Arşiv

Kategoriler

Oturum aç