Zor bir yarış olacak

10. Trans Anatolia Rally Raid maratonunda Nissan Navara ile yarışacak olan İstanbullu baja sporcusu Mert Öztiryaki, Maxi Garaj’daki son gün hazırlıklar sonrası görüşlerini ajansa açıkladı.

-Maraton öncesi herşey yolunda mı, eksiğiniz kaldı mı?

Arabamızda ufak ve kozmetik şeyler dışında eksiğimiz kalmadı. Polat abi (Emsen) çok iyi iş yaptı, Aracımızın motoru çok iyi, gidişi ve sürüşü çok iyi. Yarışta rekabet güzel olacak. Bu yıl yaşadığımız pandemi nedeniyle yarışların iptalinden dolayı, herkes yarışmak ve Trans Anatolia gibi güzel bir yarışa katılmak istiyor. Zorlu bir yarış olacak. Aslında bu yarış için sezon içinde diğer yarışlarla antrenman yapmamız gerekiyordu ama olmadı. Burada da iyi işler çıkaracağımızı düşünüyorum. Çok rekabetçi olacak diye umuyorum.

-Podyum için kimlere daha çok şans tanıyorsun?

Otomobil sporlarında herkesin şansı olabilir. Sonuçta mekanik bir araç söz konusu. Bozulabilir, kırılabilir, her an her şey olabilir. Bu yarışın amacı da kazanmak değil, yarışı bitirebilmek. Podyum için bir sıralamam yok, güzel bir yarış olsun, insanlar eğlensinler. Rekabetçi ama güzel bir yarış olsun.

-Özellikle takımlar arasında sıkı rekabet bekleniyor. Bir takım olmamanız handikap olabilir mi?

Evet takım değiliz ama kendi servisimiz ve ekibimizle aslında takımdan farkımız yok. Takım olmanın tek artısı, bence, kalabalık olmak. Aslında orada tüm yarışlar bir takım!

-Yarışla ilgili bir stratejin var mı?

Yarışın yol notlarına, hava durumuna, her şeye göre değişebilir. Ama olabildiğince hızlı gitmeye çalışacağım.

-Parkur hakkında ne düşünüyorsun? Sana uygun mu?

Geçen seneye göre biraz daha farklı. Geçen yıl özellikle ilk üç gün Acıgöl’e kadar uzun ve yorucu yollardı. Geçen yıl doğuya yaklaştıkça kayalık ve zor, bol virajlı, uçurumlu, kısa ama yorucu etaplar vardı. Bu yıl daha geniş ve hızlı etaplar olacağını düşünüyorum. Daha hızlı bir yarış olacak.

-‘Güç’ önemli bir faktör olacak mıdır?

Olabilir diye düşünüyorum. İlk üç gün hızlı etaplarda haliyle ‘güç’ ön planda olacak. ‘Çeviklik’ te önemli. Aracı iyi kullanma, tehlikeli işlere kalkışmadan günleri bitirmek lazım.

-Sence pandemi yarışı etkileyecek mi?

Pandeminin etkisini görmeyeceğimizi düşünüyorum. Kendimiz ve garajımız olabildiğince önlemlerimizi aldık. Eminim ki herkes pandemiye olabildiğince uzak durdu. Pandemi belki servis alanı içerisinde etkisini gösterebilir. Bu yüzden önceki yıllarda hakim olan sıcak atmosferlere göre bu yıl biraz mesafeli bir ortam olabilir. Bunun yine de çok bir şeyi değiştirmeyeceğini düşünüyorum, offroad camiasında herkes çok iyi arkadaş, herkes birbirini seviyor. Kalabalık bir ortam olacağını düşünüyorum, ama insanlar daha temkinli olacaktır.

-Tek yarış, sezonun gazını almaya yeterli olacak mıdır?

Bu sezon en az beş yarış olacak şeklinde konuşulmuştu. Bence tek yarış gazımızı almayacaktır. Herkes arabasına yeni şeyler, yatırımlar yaptı. Pandemi etkisi artmazsa, Eylül veya ekimde bir yarış daha olmasını ümit ediyoruz. | 15 Ağustos 2020 : 08.30

Yorum yaz

Arşiv

Kategori

Oturum aç