Bahtsız Kütahya

Kütahya yarışı öncesi ciddi sorunlar yaşadık. Buharkent yarışında sibop yakalayan arabamızı tamir etmek için ciddi zaman ve para kaybı yaşadık. Arabayı hazır hale getirirken  bu sefer yağ pompası arızalandı, yenisini alamadığımız için elimizdekini tamir etmeye çalıştık. Bütün bunlar olurken 28 Haziran’da gece saat 23 sularında yola çıktıktan kısa bir süre sonra araba römorktaki kancadan kurtulup geri düşerken şanzımanı, motor kulağını ve baskıyı kırdı. Durumu anında yarışma direktörüne iletip force major verdik. Komiserler kurulunun onayı ve iyi niyetli yaklaşımı neticesinde idari kontrolümüzü takımdaki bir diğer pilot Şevket Çınar aracılığı ile yaptık. Bu sırada sürekli yarışma direktörü ile görüşmelere devam ederken halen Aydın’ da olmam sebebiyle yol keşfini, antrenmanı, seramonik startı ve dolayısıyla yarış gündemini kaçırdık. Tüm bunlardan sonra yarışma sabahına ulaşmak için yorgun olan mekanikerlerimi de alıp römorkla birlikte yola çıktım. Sekiz saat araba kullandıktan sonra Kütahya’ya 20 km kala araba kancadan kurtulup tekrar romorktan düştü. Arabayı tekrar çıkartıp bağladık ve bu kadar olaydan sonra teknik kontrole girdik.

Kırılan şanzımanı da getirdiğimiz için teknik kontrolün incelemesinde yarışa katılmamıza onay çıkması ile yarışın başlaması bir oldu. Bu şartlar altında geçilen yolunu hiç bilmediğim etabın ilk çıkışında tamir ettiğimiz yağ pompasının yüksek sıkıştırma noktalarında fazla yağ basması neticesinde bol mavi duman ve arabanın teklemesi ile 4.50 süre yaparak kategorimizde dördüncü sıraya yerleştik. Servis arasında sorunu çözen mekanikerlerim sayesinde sorunsuz geçtiğimiz ikinci çıkışta 4.35 süre yaparak; iki çıkış arasında 15 saniye ile en iyi süre çeken yarışçı olduk. Son çıkışta üç olmak ile dört olmak arasındaki 1 puanlık kaybın çok önemli olmamasından hareketle, ekiple yapılan mini toplantıda alınan karar gereği risk alarak gittik. Yarışın henüz yarısı geride kalmışken aldığımız kerteriz noktasındaki ve dragydeki hedef zamanımızdan 8 saniye daha iyi geldiğim sağ virajda fazla zorlamanın etkisiyle araç arkadan koptu ve yüksek bankete ön taraftan düştü. Stop eden arabayı üçüncü denemede çalıştırabildim. Düştüğüm noktadan çıkıp etaba devam ettim ama 4;50 süre ile dördüncü olarak 5 puanı hanemize yazdırdık.

Sürekli mücadele ile geçen hafta sonunda antrenmansız bu kadar oluyor. Şampiyonada öndeki iki pilotla aramızda 9 puan, üçüncülüğe çıkan diğer pilotla sadece bir puan var. Kalan üç yarışta sorun yaşamadan en  iyi noktada bitirip ulusal şampiyonadaki iddiamızı İzmir’deki son yarışa taşıyıp kendi evimizde kupa ile taçlandıracağız inşallah. Tırmanma da bir spin 30-50 saniye arasında bir vites kaçırma 5-10 saniye arasında zaman kaybına hatta yarış dışı kalmaya sebep olabiliyor. O yüzden bu puan farkları ve etaptaki süreler kapanmayacak farklar değil ve biz bunu başaracak güçte bir ekibiz. Aracımız en yakın rakipten 200 kilo daha ağır ve rakiplerdeki donanıma sahip olmasa da cesaret inanç ve kararlılıkla mücadelemize devam edip sezon sonu hedefe ulaşacağız. Bu vesile ile araç ve imkan vererek yarışmamıza destek olan takımım Ege Asal Motorspor’a, uzakta da olsa yarışı ve süreci takip eden sürekli direktifleri ve motivesi ile destek olan direktörüm ve rallideki pilotum Nusret Bayrakdar’a, bu mücadelenin her anında yanımda olan oğlum Erdal Efe Şenyüz’e ve en çokta arabayı yeniden yapan, inanılmaz derecede geliştiren, hiç bir karşılık beklemeden bu yolculuğa katlanan beni en umutsuz zamanda yanlız bırakmayan kardeşlerim Ekin Performans’tan Şahin ve Tolga Çalışkan’a yürekten teşekkürler. Şahintepe tırmanma için aracımız hazırlanmaya başladı. Bildiğim yarıştığım bir parkur ve erken gidip ciddi çalışma kararı aldık. Bu sabah rezervasyonlar yapıldı. Gemlik’te görüşmek üzere… | 15.40

Yorum yaz

Arşiv

Kategoriler

Oturum aç