Bursa Rallisi, ‘podyum’ yaptı!

Federasyon, finişinden tam 45 gün sonra açıkladığı ASN raporu ile Bursa Rallisi’ni şampiyonanın en başarılı üçüncü rallisi olarak değerlendirdi. Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarının ASN gözlemcisi Murat Kaya’nın raporu ile Bursa Rallisi, 860 puan üzerinden 530 puan alarak, 61,39’luk yüzde ile podyuma girdi. Viaport İstanbul Rallisi ise, 2’nciliğini kılpayı farkla korudu! TOSFED sitesine dün (1 Aralık) yüklenen Bursa Rallisi ASN raporunda, Murat Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu; 

“Harita yoktu. GPS çizimi olarak vardı. Alternatif Yol Notu yok! Baskı kalitesi anlaşılabilirlik daha iyi olabilir. Organizasyonun mutlaka harita ile ilgili çalışma yapması gerekiyor. Start yeri iyi seçilmiş bir nokta olmasına rağmen ses düzenin olmaması sönük bir start olmasına sebep oldu. Medya Yeri vardı fakat medya sorumlusu medya iletişimde eksikti.

Medya için ayrı bir bölüm yoktu. Seyirci için bir bölüm yada hazırlık yapılmamıştı. Finiş yeri daha iyi organize edilmeliydi. Öncü araçlar zamanından erken parkura giriş yapıyorlardı. Görevlilerin üzerinde kendilerini tanıtıcı bir kıyafet yoktu. Öncü araçlarda ışıklı ve sesli uyarı sistemi yoktu. FIV araçları yoktu. Yol notunda acil çıkış noktaları belirtilmemişti. Halk-seyirci güvenliği; Bilgilendirme yetersiz denecek kadar azdı. Gözetmenlerin tanıtıcı kıyafetleri yoktu. Şemsiye ve masalar vardı, fakat gözetmenler kurmamıştı.

Yağmurdan dolayı zemin kaygan ve çamurluydu. Karakova etabındaki dere geçişinden bir çok ekip şikayetçi oldu. Servis alanı geçen yıla göre zemini hazırlanması ve kontrolü kötüydü. Ekipler düzensiz bir şekilde yerleştirilmişlerdi. Servis alanı girişi sürekli sıkışıktı. Görevli görevsiz bir çok kişi içeri girmeye çalışıyorlardı. Yakıt ikmali sırasında itfaiye görevlileri yerlerinde yoktu. Yakıtlar hava şartlarına göre korunmasız bir şekilde duruyorlardı. Ralli öncesi yapılan teknik kontrol alanı yetersiz, küçük, korunmasız bir alandı. Önümüzdeki yıl mutlaka değiştirilmeli. Son teknik kontrol sırasında alanda kontrollü giriş ve koruma yetersizdi.

2009 yılına göre SSS daha düzenli ve güvenli olarak planlanmıştı. Seyirci sayısı da oldukça iyi durumdaydı. Işıklandırma ve SSS anlatan biri olası etabı daha iyi gösterecekti. Yarışma merkezi etaplara ve servis alanına uzaktı. Kart kontrolü yapan görevli yoktu. Servis alanında sonuçlar geç dağıtılıyordu. Etap Sorumlularının etapları hakkında kontrolleri yok denilecek kadar azdı. Gözetmenler eksik ekipmanlar ile etaba gelmişler fakat bundan ne etap sorumlusunun ne baş gözetmenin bilgisi yoktu. Zaman sistemi için yedek yoktu. İki etapta ilk geçişlerde zamanlar manuel olarak alındı.” Murat Kaya’nın kaleme aldığı Bursa Rallisi ASN raporunun orijinali için burayı tıklayabilirsiniz.

Türkiye Ralli Şampiyonası ASN Puan Ligi
Ralli Adı Kulüp T.Puan Puan Yüzde
Ford Otosan KOSDER 860 550 63,95
Viaport İstanbul İSOK 860 530 61,62
Bursa BOSSEK 860 528 61,39
Hitit ANOK 860 524 60,93
Ege EOSK 860 518 60,23
KKTC KKTOK 462 58,93

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top