WMSC’dan Vizyon 2030
FIA Dünya Motor Sporları Konseyi 26 Şubat’ta 2025’in ilk toplantısı için toplandı. Başkan Muhammed Ben Sulayem başkanlığındaki WMSC üyeleri, video konferans yoluyla küresel olarak katıldı.
FIA Başkanı, açılış konuşmasında, FIA tarafından 2024’te kurulan güçlü temelleri kabul ederek, 2025 boyunca bu temeller üzerine inşa etmek için bu yıl devam edecek çalışmaları vurgulayacak yeni yılın önceliklerini belirledi. Erişilebilirliğin büyümesine ve motor sporlarını koruyan ve geliştiren güçlü, net düzenlemelerin sunulmasına özellikle vurgu yapıldı. Üyeleri çabaları için karşılayan ve teşekkür eden Başkan, Dünya Konseyi’ne seslenerek şunları söyledi:
“2024’te FIA başarılarının 120. yılını kutladık. 2025’te ilerlemeye devam edeceğiz, bir sonraki seviyeye taşıyacağız, yeniliği yönlendireceğiz, uzmanlığımızı genişleteceğiz ve daha güvenli, daha heyecan verici ve sürdürülebilir motor sporları sunmak için birleşeceğiz. Manifestomda güçlü düzenlemeler ve saygın bir FIA sözü verdim ve bunu sunma yolunda ilerliyoruz. Yenilikler, ortaklıklar ve yeni anlaşmalarla şampiyonalarımıza yeni bir hayat hedefliyoruz.”
Başkan Ben Sulayem ayrıca, özellikle Yetkililerin eğitimi ve desteği yoluyla yedi Dünya Şampiyonası’nın geleceğine yatırım yapmak için gerçekleşen kapsamlı çalışmaların ayrıntılarını paylaştı ve şunları kaydetti: “Motor sporu, kendini işine adamış gönüllüler ve yetkililer sayesinde gelişiyor. Bu ayın başlarında, 2020’den bu yana ilk FIA Yetkililer Zirvesi’ne 230’dan fazla katılımcıyı ağırladık ve zirve, yeni yetkililer departmanı tarafından verilen ilk büyük ölçekli eğitim etkinliğine işaret etti. Güvenli, adil ve iyi düzenlenmiş bir rekabet sezonu olan 2025 sezonuna hazırız.”
Bir yıllık saygıyı öngören Dünya Konseyi üyeleri, FIA’nın, uluslararası yönetim organları tarafından spor topluluğundaki alınan pozisyon doğrultusunda, dil ve davranışla ilgili beklentiler de dahil olmak üzere en iyi spor ruhunu teşvik etmek için davranış kurallarını destekleme çabalarına desteklerini paylaştı. Genç motor sporları hayranları ve daha geniş spor dünyasının elçileri için rol model olarak, sürücülerin pistte ve padokta nasıl hareket ettiği önemli ve davranış kuralları, birçok kişi tarafından rahatsız edici veya uygunsuz olarak görülebilecek dil veya spora zararlı sayılabilecek eylemlerle ilgili beklentileri içeriyor.
Başkan Ben Sulayem şunları söyledi: “Motor sporlarının özünün düzenleyicileri ve koruyucuları olarak rolümüz, sporcuların her türlü tacizine karşı konuşmamızı ve buna karşı sağlam adımlar atmamızı gerektiriyor. Sporumuz her düzeyde saygıyla destekleniyor ve spor camiasını hem çevrimiçi hem de çevrimdışı eylemlerinin etkisini düşünmeye çağırıyorum.” FIA’nın Çevrimiçi İstismara Karşı Birleşik kampanyası, sporculara yönelik çevrimiçi istismarı ve nefret söylemini kaldırmaya kararlı ve sanal zararı bastırmak için spor federasyonlarını, ulusal hükümetleri, düzenleyicileri ve internet platformlarını birleştiriyor. | FIA, 27 Şubat 2025 : 10.21