Toyota City 3 yıl daha Japonya Rallisi’nin ev sahibi

Toyota City belediye başkanı Toshihiko Ota ve WRC Organizatörü Genel Müdürü Jona Siebel, Japonya Rallisi’ni WRC takviminde ve Toyota City’yi üç yıl daha ralli merkezi olarak tutacak anlaşmanın uzatılmasını doğruladı. WRC, Toyota City’yi çevreleyen dağlık Aichi ve Gifu vilayetlerinde gerçekleşen etaplarla 2022’de Japonya’ya döndüğünden beri Toyota City’de yapılıyor. Aichi doğumlu WRC yıldızı Takamoto Katsuta’nın popülaritesiyle beslenen 2023’te ralliye ve resmi seyirci bölgelerine 160 binden fazla seyirci katıldı. Dünya Ralli Şampiyonası kahramanlarını görmek için yaklaşık 370 bin seyirci parkura çıktı.

Kasım ayındaki biletlere olan güçlü talebin kanıtladığı gibi, önceki iki sezonda statü olarak büyüyen rallinin büyük bir küresel çekiciliği var ve takvimde en çok izlenen ralliler arasında yer alarak Toyota City’ye önemli bir pozlama getiriyor. Bir kez daha 2024’teki dağ etaplarına ek olarak, WRC, 45 bin kişilik Toyota Stadyumu’nda planlanan üç muhteşem süper özel etapla taraftarlara yaklaşacak. Stadyum bir kez daha servis parkının kalbinde iken, seyirciler Okazaki Central Park’taki süper özel sırasında aksiyona yaklaşabilecekler. Komşu şehirler Ena, Nakatsugawa, Shinshiro ve Shitara’da daha fazla etaplar düzenleniyor. Bu yılki Forum8 Ralli Japonya’nın her sahnesi JSports’ta canlı olarak izlenebilecek diğer etaplar ve öne çıkanlar NHK, TV Asahi ve Abema TV’de yayınlanacak.

Toyota Belediye Başkanı Ota, “FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 2026-2028 sezonları için bir Japonya Rallisini düzenlemeye devam etmeye karar verildiği için çok heyecanlıyım. Rally Japan, güzel dağları, gölleri ve Şinto tapınağı kapılarını içeren ikonik Japon manzarasının arka planıyla hem Japonya’da hem de yurtdışında büyük beğeni topladı. Bu beğeniyi güçlü bir ralli kültürünü teşvik etmek ve yurtiçinde ve yurtdışındaki hayran kitlesini genişletmek için kullanmayı umuyoruz. Dünyanın en iyi sürücüleri arasındaki yoğun rekabetle taraftarlara heyecan ve heyecan sunmayı dört gözle bekliyoruz’’ dedi. WRC Genel Müdürü Jona Siebel ise anlaşmanın duyurulması sonrasında ‘Toyota City, Japonya’ya döndüğümüzden beri WRC’ye inanılmaz derecede misafirperver. Merkezi hizmet parkı, şehrin kalbinde inanılmaz bir hayran deneyimiyle sonuçlanıyor’ dedi. Siebel, sözlerini “Toyota City’de sürdürülebilirlik değerlerimizi paylaşan ve oradaki anlaşmamızı genişleterek şehre getirdiğimiz faydayı açıkça gören mükemmel bir ortağımız var” diyerek tamamladı.

Yerel kahraman Katsuta ise “kesinlikle bu benim, Japonya ve Toyota ekibi için büyük bir haber. Ev rallisini benim için yapmak çok önemli, ama tabii ki Toyota ve tüm Japon taraftarlar için bu çok özel bir şey. Önemli olan bu rallilere ne kadar devam edeceğinizdir, eğer popülerlik tekrar düştüğünde durursanız. Uzatmayı bu kadar büyük bir saygı ve yaptıkları için onlara çok teşekkür etmek için organizatörlerden büyük bir iş olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki üç yıl kariyerim ve hayatım ile Japon rallisi ve motor sporları için daha da önemli olacak. Kesinlikle elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve daha fazla hayran kazanıyorum” diye konuştu. Açıklama WRC Organizatörünün Kıdemli Spor Direktörü Peter Thul’un Belediye Başkanı Ota ve Takamoto Katsuta’yı anlaşmanın devamı için tebrik etmek için hazır bulunduğu Güney Kore’nin Yong-in kentindeki Everland Speedway’deki Hyundai N x Toyota Gazoo Yarış Festivali’nde yapıldı. | wrc.com, 28 Ekim 2024 : 00.40

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top