Yeni asfalt lastiklerle kazandı

Ralli1 otomobilleri için ayrılan P Zero için olumlu bir başlangıç ​, yumuşak bileşik aksiyona hakim oldu. WRC1 ve WRC2 şampiyonları Japonya’ya kadar taç giymeyecek. Testoni: “Önceki versiyona kıyasla daha fazla dayanıklılık, çok yönlülük ve güvenilirlik sağladığı kanıtlanan yeni çözümümüzden memnunuz” dedi. Rally1 otomobilleri için geliştirilen P Zero Pirelli lastikleri ilk kez güçlü bir şekilde ortaya çıktı, WRC1 ve WRC2 dünya şampiyonlukları ise final turuna kadar beklemek zorunda kalacak. Bu, sezonun şampiyonlarının taç giyme törenini dünya şampiyonasının son turu olan Rally Japan’a kadar erteleyecek sonuçlarla sona eren Orta Avrupa Rallisi’ni özetliyor.

Üç ülkede düzenlenen bu rallide zafer, doğrudan rakiplerinin talihsizliklerinden faydalanmayı başaran Hyundai’den Ott Tanak’a gitti: üçüncü sırada bitiren takım arkadaşı Thierry Neuville ve yerini Elfyn Evans’a bırakmadan önce sondan bir önceki etaba kadar ikinci olan Toyota’dan Sébastien Ogier. Belçikalı sürücü, sürücüler klasmanında lider olmaya devam ediyor, ancak Estonyalı onu 25 puan geride takip ediyor. Bu, iki Hyundai arasındaki şampiyonluk mücadelesinin son ralliye kadar matematiksel olarak açık kalması için yeterli. Liderler Hyundai ve Toyota arasında üretici şampiyonasında da aynı puan farkı var. Süper Pazar günü zafer Toyota’dan Takamoto Katsuta’ya gitti.

WRC2’de Nikolay Gryazin zirveye çıkarken, Yohan Rossel’in şampiyonluk umutları CER’de yok oldu. Geriye kalan tek yarışmacılar, Japonya’da farkı kapatabilen Oliver Solberg ve Sam Pajari – ancak kazanarak veya ikinci olarak. Gösterinin genel yıldızı, neredeyse tüm özel etaplarda – Pazar günkü tamamen kuru koşullar dahil – Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Almanya’nın kaygan ve hızlı yollarında sezonun ilk çıkışını yapan P Zero RA’nın yumuşak bileşiğinin evrimiydi. Beklenenden daha az soğuk ve nemli olan ancak sert seçeneğin daha geniş bir şekilde kullanılmasına yol açacak kadar olmayan hava koşulları göz önüne alındığında (bu yılın ilk kez ortaya çıkmasıydı) takımlar hafta sonu boyunca benzer seçimler yaptı.

P Zero RA HB lastikleri süper pazar için popüler bir seçimdi (Toyota sürücüleri için 3, iki yumuşak, Jourdan Serderidis için 2, Andreas Mikkelsen için 5’e kadar, Tanak, Neuville, Adrien Fourmaux ve Gregoire Munster ise 1 ile sınırlıydı). Ancak diğer günlerde daha marjinaldi (perşembe günü Mikkelsen ve Fourmaux için birer tane ve Cumartesi sabahı Toyota takımları için bir tane vardı). Islak hava Cinturato’su Rally1 arabaları tarafından neredeyse hiç kullanılmadı (sadece Serderidis ikisini kullandı) ancak bazı özel etaplarda Rally2 arabalarında göründü.

Ralli Aktivite Yöneticisi Terenzio Testoni: “Bu ralliye getirdiğimiz yeni asfalt özelliklerinden çok memnunuz, ancak geniş kapsamlı ve değişen yüzey koşulları nedeniyle tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Pilotlar, yumuşak bileşikli P Zero lastiklerimizin beklentilerimizin üzerinde üstün dayanıklılık gösterirken, aynı zamanda tahmin edilenden daha kuru yüzeylerde sağlam ve çok yönlü oldukları için harika performans gösterdiğini söyledi. Bunlar, daha önceki P Zero lastiklerini geliştirirken kendimize koyduğumuz hedeflerdi. Bunlar, zaten herkes tarafından çok beğenildi. Sadece iki ralli kalmışken neden yeni bir lastik çıkardığımızı soranlara cevabım, sürekli geliştirmenin felsefemiz olduğu ve WRC için geliştirdiğimiz şeyin diğer şampiyonalara ve şampiyonlara avantajlar sağlayacağı. Şimdi sezonun son rallisini büyük bir ilgiyle bekliyorum: hem bir teknisyen olarak, asfalt lastikler hakkında daha fazla veri toplamak için, hem de herkes gibi bir hayran olarak, bu kadar çok sürprizle dolu bir yılın ardından bu sezonun nasıl biteceğini izlemek için” diye konuştu.

WRC organizatörleri tarafından başlatılan ve Pirelli tarafından yetenekli kadın ralli sürücülerinin kariyerlerini desteklemek ve hızlandırmak için desteklenen kadınlar programı tarafından seçilen üç genç sürücü Lyssia Baudet, Suvi Jyrkiainen ve Claire Schönborn için dünya şampiyonası ralli ilk çıkışları vardı. CER’de üçü arasında zirveye çıkan Schönborn için bu, JWRC 2025’in kapılarını açacak. | Pırelli, 20 Ekim 2024 : 20.45

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top