CER’i Tanak kazandı

Estonyalı şampiyon Ott Tanak Hyundai’siyle Orta Avrupa Rallisi’ni kazandı. Bu durumda WRC dünya şampiyonu Japonya’daki son rallide belli olacak. Fransız efsane şampiyon Sebastien Ogier’in sondan bir önceki ralli özel etabında yarışı dışı kalmasınının ardından Tanak, Hyundai ile TGR’nin İrlandalı pilotu  Elfyn Evans ve takım arkadaşı Belçikalı Thierry Neuville’in önünde WRC’deki 21. rallisini kazandı. CER podyumunun son basamağına çıkan Thierry Neuville ise şampiyonada 25 puan farkla liderliğini korudu.

Şampiyona finali olan Japonya Rallisi’ndeki son 30 puan şampiyonu belirleyecek. Tanak ve Ogier, rallinin zaferi için zorlu bir savaş verdiler, fark sondan bir önceki özel etapta Ogier sadece bir buçuk saniye önde idi. Ne yazık ki, eski şampiyon, 17’nci etabın başında hata yaptı ve bir telgraf direğine çarparak yarışa veda etti. Ogier/Landais yara almadan araçlarından çıkabildiler. Başka bir Toyota ile Finli Pajari, günün ilk özel etabında güvenlik varillerin çarparak yarışı terk etti. Pajari ve kopilotu Malkonen de yara almadı. Rallinin başından beri sorunlar yaşayan Andreas Mikkelsen (Hyundai), powerstage’de kaza yapınca Katsuta ve Evans takım için az puan aldı. Her şey Japonya’da unvan savaşına sahne olacak.

WRC2’de Nikolay Gryazin, hafta sonu Oliver Solberg’in önünde kazanarak hafta sonunun kendisi için muhteşem geçmesini sağladı. Bu hafta sonu puan alamayan İsveçli, deneyimini asfaltta sakladı ve iki rakibinden biri olan Yohan Rossel’in şampiyonluk şansını kaçırdığını görebildi. Citroen’in Fransız pilotu bir zaferle dünya şampiyonu olacaktı, ancak birçok sorun onun bu hayalini gerçekleştirmesini engelledi. Solberg, WRC2 unvanını kazanmak için Japonya Rallisi’nin sonucunu evinde beklemek zorunda kalacak, Sami Pajari ise parkurda olacak. Finli ilk 2’de bitirirse tacı kazanacak, aksi halde unvan 2003 dünya şampiyonunun oğlunun olacak. | 20 Ekim 2024 : 16.00

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top