Ogier; Risk aldık

TGR WRT, Orta Avrupa Rallisi’nde Çek etaplarında zorlu bir Cuma gününü tamamlarken dört aracının da ilk altıda yer almasını sağladı ve Sebastien Ogier günü genel klasmanda ikinci tamamladı. Perşembe günü Prag’dan açılış iki etabıyla başlayan sınır ötesi ralli Cuma günü engebeli, teknik ve hızlı Çek yollarında toplam altı etapla devam etti. Geceyi önde götüren Ogier, Klatovy etabının tekrarında bir galibiyet ile güne başladı, ardından Elfyn Evans, takip eden nemli Strasin etabında tempoyu belirledi. Ayağın üçüncü etabı olan Sumavske Hostice, her geçen araçla birlikte çamur ve yaprakların yola sürüklenmesiyle daha da kirli hale geldi. Hyundai’den Thierry Neuville liderliği ele geçirdi ancak Ogier, SS6 için Klatovy’nin üçüncü geçilişinden sonra sadece 3,3 saniye gerideydi ve bunu günün son iki etabından önce 30 dakikalık bir uzaktan servis izledi.

Ogier, Strasin’in ikinci geçişinde birkaç saniye daha kaybetmesine rağmen, günü Sumavske Hostice’nin tekrarında bir etap galibiyetiyle bitirdi, bu da gece boyunca liderliğe 6,4 saniye uzaklıkta olduğu anlamına geliyordu. Evans, SS7’de en iyi zamana yaklaşarak zor bir öğleden sonra geçirdi ve SS8’de neredeyse 8 saniye vererek genel olarak dördüncü sırada liderliğe 15,1 saniye kala geride kaldı. Katsuta, SS6’da etap galibiyeti almadan önce SS3’te ikinci en iyi zamanı kaydederek aksiyona sağlam bir dönüş yapmaya devam etti. Yolda daha geride koşarken daha kirli koşullar deneyimleyen sürücü, daha kaygan bölümlerde daha dikkatli bir yaklaşım sergiledi ve günü genel olarak beşinci sırada tamamladı.

Pajari, Rally1 aracında asfalt etaplarının ilk tam gününü güvenli bir şekilde tamamladıktan sonra altıncı sırada bir sıra gerideydi. Sabahın açılış etabında Ogier’in temposuna uyuyordu, ancak günün geri kalanında hibrit sistemin ekstra gücünü kaybetti. Etapları temiz bir şekilde geçmeye ve değerli deneyim kazanmaya daha fazla vurgu yaptı.

Jari-Matti Latvala; “Genel olarak bugünün sonunda tatmin olabileceğimizi düşünüyorum. Cuma günü ralliyi kazanamazsınız, ancak temas halinde olmanız ve puanların verildiği cumartesi ve pazar günü galibiyet ve en üst sıralar için savaşabileceğiniz bir pozisyonda olmanız gerekir. Seb’in liderliğe yedi saniye içinde olması iyi. Elfyn de oradaydı ve son etaba kadar iyi sürüyordu, belki biraz fazla temkinliydi. Taka burada tam olarak yapmasını istediğimiz şeyi yapıyor, performansını gösteriyor ancak bunu iyi yönetiyor. Son olarak, Sami günün çoğunu hibrit olmadan sürmek zorunda kaldı, ancak risk almasa bile ondan yine de iyi bölünmüş zamanlar görebiliyorduk.”

Elfyn Evans; “Genel olarak bizim için iyi bir gündü. Biraz inişli çıkışlıydı: bazı etaplar gerçekten iyiydi ve diğerleri biraz ortalamaydı. Bu sabah tutuş çok değişkendi, iki uzun etapta oldukça nemliydi ve geçen arabalarla biraz daha kirli olan bölümler vardı. Bu öğleden sonraki uzaktan servisten sonra, sonraki etap oldukça iyi geçti, ancak son etapta, özellikle kirli bölümlerde oldukça fazla zaman kaybettik, bu yüzden bundan biraz hayal kırıklığına uğradım. Yarın etapların biraz daha temiz olmasını ve profilin de biraz değişmesini bekliyoruz, bu yüzden buna uyum sağlamaya odaklanacağız.”

Sebastien Ogier; “Bence bugün bizim için olumlu bir ilk tam gün oldu. Burada koşulların önden başlamadığınızda zor olabileceğini biliyoruz, ancak organizatörler bu konuda yardımcı olmak ve şimdiye kadar en iyi arabalar arasında iyi bir mücadele vermek için kesme önleyici cihazlarla iyi bir iş çıkardılar. Bu sabah bize birkaç saniyeye mal olan iki küçük aşırı hızlanma oldu ve SS5’te daha fazla toprak ve yolda çok fazla yaprak olduğu için zaman kaybetmeyi bekliyorduk. Bu öğleden sonra, SS7’nin sonuna doğru birkaç saniye kaybettik, bu sinir bozucuydu, ancak sonuncusunda daha fazla risk aldık ve bu gece liderliğe yakın kalmayı başardık. Bu yüzden galibiyet için mücadele ediyoruz ve yarın elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” |18 Ekim 2024 : 23.55

CER / 2.Gün Klasman
1 Thierry Neuville/M.Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 1h04m40.0s
2 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +6.4s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +7.8s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +15.1s
5 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +38.6s
6 Sami Pajari/Enni Mälkönen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1m28.2s
7 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 HYBRID) +1m33.4s
8 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 HYBRID) +2m27.4s
9 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Citroën C3 Rally2) +3m53.3s
10 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Škoda Fabia RS Rally2) +3m56.4s

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top