Neuville iddiasını güçlendirdi

Hyundai’nin birinci pilotu Thierry Neuville, Cuma günü Orta Avrupa Rallisi’nde (CER), Toyota Gazoo Racing rakibi Sebastien Ogier’i geçerek liderliği ele geçirdi ve FIA Dünya Ralli Şampiyonası şampiyonluk hedeflerini güçlendirdi. Belçikalı, Çek Cumhuriyeti’nden geçerek Almanya’daki Bad Griesbach yakınlarındaki servis parkına geri dönen zorlu asfalt etaplarla dolu bir günün ardından Ogier’e karşı 6,4 saniyelik ve üçüncü sıradaki takım arkadaşı Ott Tanak’a karşı da 7,8 saniyelik bir farkla kapalı parka lider ulaştı. Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid yıldızı Ogier, perşembe günkü iki açılış etabından sonra klasmanda zirveye yerleşmişti, ancak sekiz kez dünya şampiyonu, bugün Sumavske Hostice’deki üçüncü etabın ardından Neuville’in gerisine düştü. Yapraklarla kaplı yollarda yaşadığı birkaç geniş an da bu duruma yardımcı olmadı.

İkili etap boyunca birbirine yakın olsa da, Fransız Ogier, günü Neuville’in gerisinde tamamlayarak “yeterince hızlı olmadığını” itiraf etti. Neuville ve kopilotu Martijn Wydaeghe için ilk dünya şampiyonluğu artık bir adım daha yakın. Pazar günü sona erecek olan sondan bir önceki ayakta şampiyonluk tacını kazanmak için Tanak’ı iki puan geride bırakmaları ve Ogier’e 10 ve Elfyn Evans’a 15 puandan fazla kaybetmemeleri gerekiyor.  Neuville, “günün sonunda olmaktan mutluyum. Hata yapmak kolaydır ve bizim için önemli olan tek şeyin sona ulaşmak olduğunu biliyordum. Son etap oldukça kaygandı, bu yüzden güvenli oynadık ve başardık” dedi.

Hyundai için ilk üçte iki araç olması iyiye işaret olsa da, Andreas Mikkelsen’in SS5’te i20 N’sini çarpmasının ardından Koreli markanın üreticiler serisindeki liderliğini pekiştirmesi için baskı var. Norveçli sürücü yapraklı bir sol virajda geniş bir şekilde önden savruldu ve bir dizi çit direğine çarptı ve bu da ağır hasara neden oldu. Sadece 15,1 saniye lider dörtlünün önünü açtı ve Elfyn Evans cuma günü genel klasmanda dördüncü oldu, Tanak’ın 7,1 saniye gerisindeydi. Galli sürücü tek bir etap galibiyeti elde etti, beşinci sırada 23,5 saniye geride kalan Toyota sürücüsü Takamoto Katsuta da aynı şeyi yaptı. Bir hibrit sorunu Sami Pajari’nin asfaltta ilk Toyota Rally1 çıkışına biraz gölge düşürdü, ancak Fin sürücü kopilotu Enni Malkönen’in yanında ilk altıyı tamamlamak için birkaç zorlu an atlattı.

Fourmaux da hibrit güçten yoksundu, bu da kurulum zorluklarıyla birleşince, Fransız 7’ncilikte kaldı. Fourmaux’nun M-Sport Ford Puma Rally1 Hybrid partneri Grégoire Munster günü 8’nci tamamlarken, Rally2 ekiplerinden Nikolay Gryazin ve Oliver Solberg ilk 10’u tamamladılar. Gryazin, Solberg’in puan alamadığı WRC2 kategorisinde lider oldu. Cumartesi günü hem Almanya hem de Avusturya’yı kapsayan altı etap daha var. Sondan bir önceki ayağın rekabet mesafesi 123,46 km ve yerel saatle 07:58’de başlıyor. | wrc.com, 18 Ekim 2024 : 21.34

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top