Pirelli ve Paddon üstüste ikinci kez ERC şampiyonu

Pirelli, üst üste ikinci yıl Hayden Paddon ve BRC takımının Hyundai i20 Rally 2 Customer Racing ile FIA ​​ERC (Avrupa Rallisi) Şampiyonası’ndaki zaferine ortak oldu. Pazar sabahına kadar Silezya Rallisi’ne hâkim olan Yeni Zelanda şampiyonunun Avrupa tacını almak için sadece 3’üncülüğe ihtiyacı vardı. Polonya’da Paddon’ın önünde ikinci olan Ford’lu Jon Armstrong, rallinin son gününde ıslak ve nemli yollarda Cinturato ve P Zero’dan en iyi şekilde yararlandı.

Pirelli Ralli Aktivite Müdürü Terenzio Testoni, “Geçen yılki başarısını bir kez daha ürünlerimizi kullanarak tekrarlayan Hayden ve Hyundai’yi tebrik ediyoruz. Scorpion toprak lastikleri, asfalt P Zero’lar ve Cinturato’lar, hem performansın en önemli olduğu ERC gibi üst düzey bir şampiyonada hem de takımların tutarlılık ve dayanıklılık aradığı WRC’de sürücüler için çok yönlü ve güvenilir ortaklar olduklarını bir kez daha kanıtladılar. Genel olarak, 2024 FIA ERC Pirelli için olumlu bir deneyim oldu ve artık gelecek sezonun ralli taahhütlerine iyimserlikle bakabiliyoruz” dedi.

Pirelli, bu yılki Avrupa şampiyonasında 66 özel etap galibiyetiyle rekor kırdı ve ayrıca üç araç ve üç farklı sürücüyle sekiz ralli galibiyetinden üçünü kazandı: İskandinavya Rallisi’nde toprakta Oliver Solberg ve Skoda, Roma Rallisi’nde asfaltta Andrea Crugnola’nın Citroen’i ve asfalt Cederigion Rallisi’nde Paddon ve Hyundai. Sekiz sürücü (Miklos Csomos, Alejandro Cachon, Solberg, Paddon, Robert Virves, Crugnola, Simone Campedelli ve Armstrong) ve beş marka (Citroen, Ford, Hyundai, Skoda, Toyota) ile toplam on bir podyum finişi gerçekleşti. | Pirelli, 14 Ekim 2024 : 07.27

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Son Yorumlar

Go To Top