Paddon 2’nci kez şampiyon

Paddon, Silesia Rallisi’nin pazar günkü son ayağın öncesinde Paddon, Mabellini’yi 6,8’ler saniye önde, şampiyonluk rakibi Franceshi’nin 5’inci olmasıyla ERC şampiyonluğunu ilan etti. Mevcut pozisyonlar değişmeden kalırsa, Paddon, Hyundai i20 N Rally2’sinde 35 puan farkla üst üste ikinci yıl ERC unvanını kazanacak. Rallinin 7 asfalt etabının 5’inde 4n iyi zamanları yapan Yeni Zelandalı, “temiz ve hassas olmak muhtemelen belirleyici oldu. Bence zorlamaya başladığınızda hızı arttırmaya ve zaman kaybetmeye başlarsınız. Açıkçası, ek lastiklerle ekstra ağırlık taşıyoruz, kazanacak daha fazla var ama şu anda yaptığımız şeyi yaparken oldukça rahatız” dedi. Paddon güney Polonya’da başarılı olurken, Franceschi, özellikle düşük ortam ve zemin sıcaklıklarının düşük kavrama aşamalarını daha da güvencesiz hale getirdiği sabah ayağı sırasında, sorunlarla mücadele etti. Mabellini MRF Tyres takımı için iyi bir performans ile Paddon’un 1.0 saniye gerisinde Silezya Stadyumu’nda öğlen servisine ulaştı. İtalyan, öğleden sonra Skoda Fabia RS Rally2’sinde klasmanda gerilemesine rağmen, takım arkadaşı Tempestini’nin 18.7’lik gerisinde üçüncü sırada ilk ERC zaferi arayışında kalmaya devam ediyor.

Mabellini, “yaptığımız şeyden memnunuz, hala oyun devam ediyor ancak Ceredigion’da olduğu gibi hava durumu tahmini oldukça önemli olacak. Bu sabahtan biraz daha zor olduğunu biliyoruz ve böyle oldu ama birkaç saniye farktan bahsediyoruz, ki bu önemli bir şey değil. Islakta birkaç km yaptık, bu yüzden buna biraz daha hazırlıklı olacağız, ancak ıslaklıkta çok fazla deneyimim yok, bu yüzden görelim” dedi. Cuma akşamı Katowice Süper Özel Etabı’nı kazanan Miko Marczyk, SS3’ün sonuna yaklaşırken yoldan çıktığında 3’den 5’inciliğe geriledi. Ancak sonunda dördüncü sıraya geri döndü. Şu anda ERC’de üçüncü durumda olan Marczyk, “son virajda toprak çok çamurluydu ve birkaç saniye kaybettikten sonra geri dönmemiz şanstı. Toprağın sonu uzun bir sağ virajdı, çamurluydu, gaz kelebeğini çoktan açıyordum ve yoldan dışarıya giden pozisyonu kaybettim, benim hatam” diye konuştu.

AMD Motorport ekibi, öğlen servisinde Fabia RS Rally2’de daha fazla hassasiyete sahip olmak için birden fazla kurulum değişikliği yaptıktan sonra Franceschi, Grzyb’i SS7’de beşinciliğe düşürdü ve Armstrong 7’nci sırada yer aldı. Motorsport Ireland Rally Academy sürücüsü SS3’te gecikti. Daha sonra öğleden sonra etabın ikinci geçilişinde başarıyı tekrarladı. Bonato (Citroen C3 Rally2) ciddi sakatlıktan geri dönüşünde 8’inci sırada, onu Polonya şampiyona lideri Szeja ve Gabryś takip ediyor. Evans’ın Toyota GR Yaris Rally2’sini yüksek hızda düşürmesinin ardından SS7 kırmızı bayrak aldı. O ve kopilotu yara almamış olsalar da, 15’nci km’de yetkililer ralliyi durdurmak zorunda kaldılar. İsveçli sürücüler Johansson (Ford Fiesta Rally3) ve Carlberg, FIA ERC3 ve FIA Junior ERC’ye sırasıyla Opel Corsa Rally4 sürücüsü Carlberg de ERC4’te önde. 2024 ERC sezonunun Pazar günkü belirleyici ayağı, 81,56 kilometrelik rekabetçi bir mesafede altı etabı kapsıyor. Ralli, yerel saatle 08:55’ten itibaren Górne’nin 11,45 kilometrelik ve Silezya Voyvodalığı powerstage başlıyor. | FIA, 13 Ekim 2024 : 19.45

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Son Yorumlar

Go To Top