Neuville’nin unvan hesapları

Thierry Neuville, ilk FIA Dünya Ralli Şampiyonası unvanı için daha fazla beklemeden bir sonraki rallide kazanmaya niyetli olduğunu açıkça belirtti. Belçikalı, 12 yıldır rallinin en büyük ödülünün peşinde ve şimdi, Şili Rallisi’nde 4’üncü olduktan sonra, sadece iki tur kala sürücüler sıralamasında 29 puan önde. Şampiyonluk daha önce hiç bu kadar yakın olmamıştı ve Neuville parmaklarının arasından kaymasına izin vermek niyetinde değil. Güney Amerika rallisinden sonra konuşan Neuville, Japonya’daki son ayaktaki olası bir dramadan kaçınmak için şampiyonluğun 17-20 Ekim’deki Orta Avrupa Rallisi’nde belli olmasını istiyor. Söz konusu olan pilotlar şampiyonluğundan daha fazlası da var. Neuville’in aciliyeti, Hyundai’nin üreticilerin şampiyonluğu için Toyota ile savaşmasıyla körükleniyor. Şu anda Hyundai, 17 puan farkla önde, ancak Rovanpera ve Evans’ın Şili’de 1-2’lik bir finişleri sonrasında bu fark yarıya indi.

Hyundai’nin yıldızı, WRC.com’a verdiği demeçte, “bence Şili’de ihtiyacımız olanı yaptık ve şimdi işleri hızlı bir şekilde halledebileceğimizden emin olmalıyız, çünkü hala uğruna savaşacak bir üretici şampiyonluğu var ve Japonya için üreticilerin unvanı için gerektiği gibi savaşabileceğimizden emin olmalıyız” dedi. Neuville, takım arkadaşı Tanak ile olan rekabet konusuna da dikkat çekti.  Estonyalı, sürücüler unvanı için en yakın rakibi olmaya devam ediyor ve Neuville, iç savaşlarının Hyundai’nin üreticiler serisindeki hedefini etkilemiş olabileceğini öne sürüyor. Belçikalı, “Şili’de 18 puan kaybettik, yani temelde avantajımızın yarısı. Kesinlikle, Ott ile benim aramda devam eden bir kavga var ve kimse en büyük riskleri almayacak. Ancak açıkçası bu, Toyota’ya bazı önemli avantaj kaybettiğimizi gösteriyor. Şili’ye birçok araba getirdiler ve Orta Avrupa’ya da birçok araba getirecekler” diye konuştu.

Neuville, sürücülerin mücadelesinin Hyundai’nin her iki şampiyonluk için sondan bir önceki tura giden birleşik bir strateji çağrısında bulundu ve şunları söyledi: “İç kavga etmemek ve üreticiler şampiyonasında Toyota’ları yenmeye hazır olmak için işleri halletmek önemli. Üretici şampiyonluğunu kaybetmediğimizden emin olmak için takım olarak iyi bir yaklaşıma ve iyi bir stratejiye sahip olmamız gerekiyor. Kesinlikle biraz sinir bozucu ama şu anda daha fazlasını yapamam”. Kalan iki rallide Neuville’nin şampiyonluğu kaybetmemek ve sondan bir önceki rallide unvanı güvence altına almak için Hyundai ekibi şunları yapmalı: Tanak’tan en az iki puan daha fazla puan almalı, Sebastien Ogier’e en fazla 10 puan, Evans’a ise 16 puan vermeli. | wrc.com, 1 Ekim 2024 : 10.15

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top