‘İyi iş çıkardık’

Toyota Gazoo takım direktörü Jari-Matti Latvala rallinin sonrası yaptığı açıklamada, görüşlerini “bu, takımımız için harika bir sonuç. Bu sezon ilk kez mükemmel bir pazar günü geçirmek gerçekten çok iyi hissettiriyor, özellikle de son iki rallinin son günlerinde hissettiğimiz yıkıcı darbelerden sonra. Sürücülerimiz son etabın sonuna kadar zorlayarak muhteşem bir iş çıkardılar. Bu sonuç tüm takımı canlandıracak ve kalan iki ralli için onlara ekstra motivasyon sağlayacak. Kalle ve Elfyn hafta sonu boyunca gerçekten iyi sürdüler ve ikisi de ralliyi kazanmayı hak ediyordu. Seb, katıldığı her etapta gerçekten hızlı zamanlar yaptı ve hızı ve mücadeleci ruhu sayesinde üreticiler şampiyonası için gerçekten önemli puanlar aldık. Son olarak, Sami bu hafta sonu aradığımız şeyi tam olarak yaptı, tutarlı bir sürüş yaptı ve aracı gerçekten olgun bir performansla eve getirdi, giderek daha fazla deneyim kazandı. Yani, genel olarak, bizim için gerçekten olumlu bir ralli oldu” diye özetledi.

Takımın kazanan genç Finlisi son şampiyon Rovanpera “Bu galibiyet bizim için gerçekten iyi hissettiriyor. Zorlu bir hafta sonuydu ve zafer için gerçekten mücadele etmek zorunda kaldığınızda her zaman iyi hissedersiniz. Tüm hava koşulları ve her şeyle hiçbir noktada kolay değildi, ancak iyi bir iş çıkardık. Cuma günü kendimi çok rahat hissetmiyordum, ancak büyük hatalar yapmadan başardık ve koşullar zorlaştığında bazı büyük farklar yaratabildik. Bugün de zorlamak önemliydi ve takım arkadaşlarımızla birlikte üreticiler şampiyonası için gerçekten önemli puanlar kazandık ve bundan çok mutlu olabiliriz. Takıma büyük teşekkürler: araç bu hafta sonu gerçekten güçlüydü” dedi.

Takımın İrlandalı pilotu Evans ise Şili Rallisi hakkında düşüncelerini, “başından sonuna kadar az çok iyi bir hafta sonu oldu. İyi bir performans gösterdik ve takım için harika bir sonuç ve bunun bir parçası olmaktan mutluyum. Koşullar dün bizim lehimize gitmedi, ancak Kalle stratejiyle iyi iş çıkardı ve gerçekten iyi sürdü, bu yüzden onu tebrik ediyorum. Bugün daha ıslak koşullar ve etrafta epey sis vardı, ancak hiçbir sorun yaşamadan temiz bir şekilde geçmeyi başardık ve yine de makul bir hız elde ettik. Sonuç üreticiler şampiyonasında gerçekten yardımcı oldu ve yıl sonuna kadar aynı şekilde devam etmeye odaklanmamız gerekiyor”sözleri ile özetledi.

Ve, efsane şampiyon Ogier da ralli sonrası şöyle konuştu; “Hafta sonunu olumlu bir notla bitirmek ve bugün takıma üreticiler şampiyonasını tekrar canlandırmak için gerçekten yardımcı olmak güzel. Hala kendimden ve önceki günlerde yaptığımız ve çok maliyetli olan hatalardan biraz hayal kırıklığına uğruyorum, çünkü inanılmaz bir hızımız vardı ve bitirdiğimiz etapların çoğunu kazandık. Ancak rallide bu yeterli değil: her şeyi bir araya getirmeniz gerekiyor ve bunu bu hafta sonu başaramadık. Arabayı sürerken çok eğlendim ve takıma aracı geliştirmek için gösterdikleri tüm çabalar için teşekkür etmek istiyorum, çünkü toprakta hiç bu kadar iyi hissettirmemişti. Doğru yoldayız ve Japonya Rallisi’ne kadar zorlamaya devam edeceğiz.” Pajari’nin görüşleri ise şöyle oldu; “Bu rallinin bitişine ulaşmak gerçekten güzel. Takıma teşekkür ederim, çünkü bu harika aracı tekrar sürmek çok keyifliydi. Cuma günü bizim için oldukça ümit vericiydi ve biraz hız gösterebildik. Sonraki iki günde zorlu koşullarla çok şey öğrendik ama bu oyunun bir parçası. Tüm rallinin güvenli bir şekilde tamamlanması ana plandı, bu yüzden bundan memnun olmalıyız ve en azından bazı etaplarda iyi bir hız gösterebildik. Şimdi, öğrenilecek çok şey olan başka bir yeni meydan okuma olacak Orta Avrupa Rallisi’ni sabırsızlıkla bekliyorum.” | TGR, 30 Eylül 2024 : 08.00

Şili Rallisi Genel Klasmanı
1 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 2h58m59.8s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +23.4s
3 Ott Tänak/Martin Jarveoja (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +43.9s
4 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +1m01.1s
5 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 Hybrid) +2m02.7s
6 Sami Pajari/Enni Malkönen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +2m39.7s
7 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 Hybrid) +2m47.7s
8 Yohan Rossel/Florian Barral (Citroen C3 Rally2) +8m31.4s
9 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Citroen C3 Rally2) +8m48.7s
10 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Skoda Fabia RS Rally2) +8m52.1s

Pilotlar Puan Durumu; 1 Thierry Neuville 207 puan, Ott Tänak 178, Sébastien Ogier 166, Elfyn Evans 161, Adrien Fourmaux 140, Kalle Rovanperä 114, Takamoto Katsuta 80, Dani Sordo 44, Sami Pajari 41, Esapekka Lappi 33 Takımlar Puan Durumu; 1 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 482 puan, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team 465, M-Sport Ford World Rally Team 245

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top