Şili’de lider Rovanpera

Yoğun sis cumartesi öğleden sonra etapları sararken, Toyota’nın genç pilotu son şampiyon Kalle Rovanpera Şili Rallisi’nde liderliği takım arkadaşı Elfyn Evans’tan kaptı. 23 yaşındaki Finn, kısmen liderlik tablosunu yeniden şekillendiren zorlu hava koşullarından yararlanarak, Evans’a karşı 15.1 saniyelik bir farkla Pazar günkü son ayağa girecek. Evans, günün erken saatlerinde formundaydı ve sabah dört etabından üçünü kazanarak 13.6 saniyelik bir fark yaptı. Ancak avantajı, yoğun sisin dağlara indiği ve görünürlüğü sıfıra yakın bir yere düşürdüğü sondan bir önceki Lota testinde buharlaştı. Evans, kötüleşen koşulların etkisiyle de hızını düşürdü. Buna karşılık Rovanpera, günün son etabında farkı arttırmadan önce 20 saniyeden daha hızlı bir süre ile öne geçti. Tanak, Ogier’in de rekabetten çekildiğini yüksek drama gününün ardından Evans’a 18,5 saniye farkla günü üçüncü bitirdi. Ogier’ın Toyota’sı direksiyon kolundaki bir cıvatayı kırılınca SS8’de bir kayaya çarptığında ağır bir darbe aldı.

Rovanpera, “gerçekten zor koşullardı. Büyük sis ve sanırım yılın en zorlu aşamalarından bazıları. Hiç böyle bir şey yapmadım, bu çılgınca. Araba kullanıyorsun ve sadece yolda kalmaya çalışıyorsun, bu büyük bir zorluk” diye konuştu. Geçen Kasım ayında Japonya’dan bu yana hala ilk WRC galibiyetini için Evans, liderliği kaybederek hayal kırıklığına uğradı, ancak yapabileceği çok az şey olduğunu kabul etti. “Kaputun ötesini göremedim, çılgıncaydı” dedi. Tanak’ın arkasında, Hyundai’den Neuville günü liderin 43.7 saniye ardında ve dördüncü sırada tamamladı. Belçikalı’nın bu hafta ilk sürücü unvanını ilan etmesi mümkün olmasa da herhangi bir büyük aksilik dışında gelecek ayki Orta Avrupa Rallisi’nde bunu yapmak için iyi bir konumda olmaya devam ediyor.

Adrien Fourmaux da M-Sport Ford Puma Rally1 Hybrid’i ile günü beşinci bitirerek iyi bir ilerleme kaydetti. Cuma günü bir dakikalık zaman cezasıyla engellenen Fransız, eski takım arkadaşı Munster ve Toyota çaylağı Pajari’nın ardında kaldı. Lappi için zor bir gündü. Finli’nin sorunları, SS11’e erken geldiği için iki dakikalık bir zaman cezası aldığında derinleşti. Cumartesi gününü Hyundai’siyle 8’inci sırada bitirirken, WRC2 pilotları Nikolay Gryazin ve Gus Greensmith ilk 10’u tamamladı. Ralli, her biri iki kez geçilecek iki zorlu etapla devam ediyor. Concepción’ın güneyindeki ormanlarda yer alan etaplar en son 2019’da kullanılan yollar kullanılarak iki kez geçilecek.| 29 Eylül 2024 : 08.41

İkinci günün sonu (Cumartesi):
1 Kalle Rovanperä/J.Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 2h25m14.3s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +15.1s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +33.6s
4 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +43.7s
5 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 Hybrid) +1m23.0s
6 Sami Pajari/Enni Mälkönen (Toyota GR YARIS Rally1 Hybrid) +1m49.5s
7 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 Hybrid) +1m50,6s
8 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +5m14.6s
9 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Citroën C3 Ralli2) +6m28.2s
10 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Škoda Fabia RS Rally2) +6m45.0s

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top