Gençleri F1’e hazırlıyorlar

Dört yükselen yetenek, Red Bull Junior Sürücü geliştirme programıyla mevcut F1 yıldızları Max Verstappen, Carlos Sainz Jr. ve Daniel Ricciardo’nun yoluna katılıyor. Red Bull Sürücü Arama’nın son edisyonu, Ağustos ayında İspanya’nın Jerez kentinde takıma katılacak yeni nesil sürücüleri keşfetmeye koyuldu. 13-16 yaş aralığındaki 11 davetli aday İngiltere, İrlanda, Fransa, İtalya, Hollanda, İsveç, Lübnan ve Meksika’dan geldi. Bu gruptan programa katılmak üzere seçilen ilk sürücüler Fionn McLaughlin (IRL) ve Scott Lindblom (SWE) oldu. Şimdi onlara dört akran daha katılıyor: Christopher Feghali (LBN), Rocco Coronel (NLD), Jules Caranta (FRA) ve Ernesto Rivera (MEX).

Red Bull junior takımı, 2001’deki kuruluşundan bu yana motor sporlarındaki en iyi genç yetenekleri geliştirmeye kendini adadı. Şu anda takım, Junior Formula Serisinde yarışan 15 ila 19 yaş aralığındaki dokuz yarışçıdan oluşuyor. Üç günlük seçme etkinliği, atışlı formatta F4 ve GP3 yarış arabalarını süren potansiyel genç atletlerden oluşuyordu. Performansları, Red Bull F1 takımlarının danışmanı olan Dr. Helmut Marko tarafından değerlendirildi. Red Bull Driver Search’ü geri getirmek, Junior Driver programımız için önemli bir adım oldu. Davet edilen sürücüler zaten gelecek vaat eden genç yetenekleri vurguladı ve motor sporlarının geleceğini şekillendirmek için Junior Driver’larımızı yetiştirmeye adanmış durumdayız” dedi, Red Bull Junior Driver programı başkanı Dr. Marko.

Yeni ekip üyelerinin hepsi yüksek hedeflerle geliyor: “Hedefim elbette bir Formula 1 dünya şampiyonu olmak,” diyor Ernesto Rivera. “Yarışırken adrenalini seviyorum; hız, ihtiyaç duyduğunuz tüm hazırlıklar, sporun benzersizliği.” Genç potansiyeller, sporun içinde neredeyse büyümüş olarak, farklı motor sporları disiplinlerinde sağlam bir iz bıraktılar. Jules Caranta kartinge başladığında 2 yaşındaydı ve bu yıl tek kişilik bir arabaya geçti. “Ailemin bir karting takımı vardı, bu yüzden motor sporlarına hemen aşık oldum. O andan beri hiç durmadım”.

Red Bull Junior Takımına katılma şansı, genç bir sporcu için önemli bir dönüm noktası. Christopher Feghali’nin belirttiği gibi, “artık Red Bull Junior Takımının bir üyesi olacağımı bildiğim için çok heyecanlıyım. Bu büyük bir fırsat ve en iyilerden öğrenerek ve kendimi yeni sınırlara zorlayarak bu yeni bölüme başlamak için sabırsızlanıyorum”. Feghali’nin genç sürücü arkadaşı Rocco Coronel de aynı fikirde: “Jerez’deki çatışmadan sonra Red Bull Junior Sürücülerinden biri olarak seçilmekten onur duyuyorum. Birçok sürücüyü motor sporlarının zirvesine taşıyan kanıtlanmış bir program. Hayalim elbette bir F1 sürücüsü olmak. Bu fırsatla hayalim gerçekçi hale geliyor. Her zaman Red Bull sürücülerini ve sporda nasıl büyüdüklerini takip ettim. Ve şimdi ben de onlardan biri oluyorum”. Red Bull Junior Team, Formula 1’e pilot getirme konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip. Red Bull Junior Team mezunlarından beşi; Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Pierre Gasly ve Carlos Sainz Jr. bir Formula 1 yarışı kazandı, Vettel ve Verstappen ise toplamda 7 dünya şampiyonluğu kazandı. | Redbull, 19 Eylül 2024 : 21.30

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top