1817 bhp Venom F5

Herhangi bir yol arabasının en yoğun ve ilgi çekici sürüş deneyiminin merkezinde altı vitesli kapılı manuel. Tam 1.817 bhp maksimum dikkat gerektiriyor ve aşırı, tamamen sürükleyici sürüş heyecanı sunuyor. Kapsamlı bir şekilde yeniden tasarlanmış Venom F5-M ayrıca ayırt edici aero geliştirmelere sahip. Sadece 12 Venom F5-M Roadster üretilecek ve hepsi satıldı. Teksas merkezli hiper otomobil üreticisi Hennessey Special Vehicles, bugüne kadarki en ilgi çekici, fiziksel ve sürücü odaklı hiper otomobilini – dünyanın en güçlü manuel üretim otomobili olan Venom F5-M Roadster’ı üretme planlarını açıkladı. Kapılı altı ileri manuel şanzımana odaklanan önemli ölçüde yeniden tasarlanmış Venom F5-M’nin temel amacı, sürüş hissini artırmak. Açık kokpitin sağladığı duyusal büyütmenin yanı sıra Hennessey, herhangi bir elektronik parazit yerine fiziksel iletim bağlantısını tercih etti. Ekibin mühendisleri, sürücüyü canavarın tam kalbine yerleştiren güçlü Fury V8 motorunun 1.817 bhp ile büyüleyici etkileşimi, akıllara durgunluk veren performansı ve tam duyusal geri bildirimi birleştirmek için çok çalıştı.

Şirket kurucusu ve CEO’su John Hennessey: “Dünyanın en güçlü kılavuzu olan Venom F5-M Roadster’ı sunmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Her zaman manuel bir Venom F5 yapmak istedik – ve bu, müşterilerimizin istediği bir şey. Venom F5’i sürmek zaten heyecanlandıran, ilham veren ve asla eskimeyen bir tam vücut deneyimi ama asla bunun yeterli olduğunu söylemiyoruz, asla hareketsiz durmuyoruz. Bu nedenle, bağlantı, geri bildirim, ses ve etkileşim sağlamak için her temas noktasını bularak sürüş hissine daha derinlemesine daldık. Venom F5-M Roadster’ın gezegendeki en yoğun, sürükleyici ve aşırı sürüş deneyimi olacağına ve bir düzine şanslı müşterinin yolculuk için bize katılacağına inanıyoruz!”

Şirketin deneyimli kalibrasyon ekibiyle birlikte çalışan Hennessey’nin mühendislik gurusu Brian Jones, yeni dişli oranlarıyla eşleştirmek için motoru yeniden eşledi. Heyecan ve uyarı için kurulumu optimize eden ekip, heyecanı arka tekerlekler aracılığıyla 1.817 bhp’yi manuel olarak yola aktarmanın bilimsel gerçekleriyle dengeledi. Kademeli güç uygulaması, hız arttıkça kontrol elde etmek için güç dağıtımından yararlanırken, Venom F5-M’nin yıkıcı ivmesini garanti edecek. Sadece 12 Venom F5-M Roadster modeli üretilecek ve hepsi çoktan satıldı, her biri 2,65 milyon dolardan başlayan fiyatlarla ve model yelpazesine özel benzersiz. Her müşterinin tek seferlik renkler ve benzersiz karbon fiber işlemlerle arabasına kendi işaretini basmasının yanı sıra, manuel Venom F5, içeride ve dışarıda çeşitli şekillerde serinin geri kalanından ayrı duracak. En belirgin farklılıklardan biri, tavana monte edilmiş hava kepçesinden arka güvertenin arka kenarına kadar uzanan büyük bir 55 inç (1.400 mm) sırt yüzgecinin eklenmesi. | 19 Eylül 2024 : 21.21

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top