Brno’da Losonczy kazandı

Macaristan’dan Levente Losonczy, Brno’da 2024 TCR Europe sezonundaki ikinci galibiyetini elde etti ve Estonya takımı için maksimum puanı alan takım arkadaşı Montenegro’ya liderlik etti. Üçüncülük mücadelesini Comte kazandı, ancak temas nedeniyle ceza aldıktan sonra Girolami üçüncülüğe yükseldi fakat şampiyona lideri güvenlik aracının altından geçtiği için ceza aldı ve bu Andersson’ı ikinci kez podyuma taşıdı. Losonczy, Groszek’in önünde pole pozisyonundan başladı ve ilk viraja doğru yol aldı, Karadağ ise kardeş Honda Civic Type R ile hızlı bir çıkış yaptı ve Giovanni Scamardi’nin SP Cupra’sını geçerek üçüncü oldu.

Karadağ daha sonra, Polonyalı sürücünün Losonczy tarafından engellendiği 5. Virajda Groszek’in Aditis Racing Audi’sini geçti. Comte roket gibi bir başlangıç ​​yapmıştı ve kısa süre sonra Andersson’ın ile Kout’un Janík Hyundai’sini geçerek beşinci sıraya yerleşti. Cizek’in Expres Auto Racing CUPRA’sı ile Zargo Knego’nun Auto Klub Dubrovnik Hyundai’si arasında 4’ncü virajda meydana gelen temasın ardından güvenlik aracı çağrıldı. Yarış yeniden başladığında, Comte hızla takım arkadaşı Scamardi ile yer değiştirdi ve Groszek’i kovalamaya başladı, Losonczy ise takım arkadaşı Montenegro tarafından kısa bir süre sıkıştırıldı ardından Karadağ liderliği ele geçirmeye başladı. Girolami istikrarlı bir başlangıç ​​yaptı ancak şimdi zemini telafi ediyordu ve Comte’nin takım arkadaşı Scamardi’ye altıncılık için baskı yapmaya başladı. Scamardi, Girolami’nin 1. virajdaki ilk mücadelesini başarıyla savuşturdu ancak 3. virajda bir hata yaptı ve ona geçmesine izin verdi.

Girolami, sekizinci turda Andersson’ı geçti ve kısa süre sonra Comte’nin arkasına yaklaştı, onuncu turda 5. virajda dördüncülük için cesur bir geçiş yaptı, ancak Comte ona geri döndü ve onu geniş bir alana zorlayarak pozisyonu geri aldı. Daha sonra ikili, Karadağ’ın yavaşlayan Honda’sının arkasında sıkışmış olan Groszek’in Audi’sine yetişti ve son turda Comte, Groszek’in aracının iç kısmından bir boşluk aradı, ardından kapandı ve iki sürücü temas etti, Groszek altıncı sıraya düştü.

Önde, Losonczy Karadağ’a karşı 1,3 saniye farkla kazandı, Comte başlangıçta çizgiyi üçüncü geçti, ancak kısa süre sonra Groszek ile yaşadığı olay nedeniyle beş saniyelik bir ceza aldı ve 8’inci sıraya düştü. Girolami daha sonra podyuma yükseldi, ancak yarıştan iki saat sonra Girolami’nin güvenlik aracı sırasında geçtiği ve şampiyonluk rakibiyle aynı beş saniyelik cezayı alarak 9’unculuğa indiği doğrulandı. Losonczy’nin puanları onu sürücüler klasmanında dördüncü sıraya çıkardı. Girolami, üç puan geri alan Cupra’lı rakibi Comte’nin sadece beş puan önünde klasmanda önde giderken, Karadağ 2024 sürücüler klasmanında yarışan son sürücü olmaya devam ediyor ve 90 puanla sadece 31 puan geride. Sezon finali 27-29 Eylül tarihlerinde İspanya’nın Valencia şehrinin yakınlarındaki Circuit Ricardo Tormo’da gerçekleşecek. | TCR, 8 Eylül 2024 : 21.07

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top