Extreme fişi çekti

Spor amaçlı motor yarışları serisi Extreme E, 2025’te başlayacak olan dünyanın ilk hidrojen yarış serisi Extreme H’ye geçişine devam ederken, elektrikli şampiyonanın son ayaklarında olmayacağını duyurdu. Şampiyona, Sardunya, İtalya ve Phoenix, ABD’de gerçekleşmesi planlanan kalan turları için alternatif çözümleri gözden geçiriyor.

Extreme E’nin Kurucusu ve CEO’su Alejandro Agag, “Extreme H’ye geçişimize devam ederken, dünyanın ilk hidrojen yarış serisi olmaya tamamen kararlıyız. Yeniliklerdeki yatırım ve ilerleme tam akıştadır. Endüstri, hidrojenin sunduğu olanaklara doğru kafasını çevirmeye devam ederken heyecan her geçen gün büyüyor. Bu mevcut evrim yılında, hepimiz Extreme E’ye bir sonuç bulmak istiyoruz, bu da başladığımız şeyi bitirmemizi sağlarken aynı zamanda Extreme H geliştirmelerimize maksimum kaynak ayırmamızı sağlıyor. Son haftalardaki tüm destek ve anlayışları için Automobile Club d’Italia (ACI), Regione Sardegna ve İtalyan ordusuna Phoenix ekibimizle birlikte teşekkür ediyor ve gelecekteki iş birliğine kapıyı açık tutuyoruz. Extreme E’nin son sezon programını yerine getirmek için alternatif çözümler bulmak için ekiplerimiz ve paydaşlarımızla yakın çalışıyoruz” dedi.

Extreme H ve Pioneer 25 yarış arabasının geliştirilmesi, hidrojenle çalışan rakiplerin ağustos sonunda FIA çarpışma testlerini başarıyla geçmesiyle hızla devam ediyor. Bu, Pioneer 25’in FIA’nın çarpışma testi düzenlemelerini karşılayan ilk hidrojenle çalışan otomobil haline gelmesiyle motor sporları için önemli bir dönüm noktası oldu ve serinin otomotiv teknolojileri ve inovasyonu için yeni bir dönemin habercisi olmasının önünü açtı. Pioneer 25 otomobili için bir sonraki önemli dönüm noktası, bu ayın sonlarında ve ekim ayında daha fazla pist testi yapılmadan önce tankları ve akü paketleri için FIA esneklik testleri yapıyor. Açılış için Extreme H otomobillerinin üretimi de önümüzdeki haftalarda başlayacak ve 2024’ün sonundan önce ekiplere teslim edilmesi bekleniyor. | 6 Eylül 2024 : 17.10

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top