Neuville sözleşme uzattı

Belçikalı rallici Thierry Neuville, Hyundai Motorsport ile sözleşme uzattı ve 2025 yılına kadar takımdaki pozisyonunu güvence altına aldı. Yunanistan’da bugün start alacak olan Akropolis Rallisi öncesinde halen sürücüler şampiyonasında 27 puan önde olan Belçikalı, son on iki yılda Hyundai Motorsport’un WRC programını şekillendirmede etkili oldu. Neuville, Hyundai ile ilk WRC galibiyetini 2014 yılında Almanya Rallisi’nde elde etti ve o zamandan beri Hyundai’nin WRC makinesini sürerken 20 galibiyet, 59 podyum ve 371 etap galibiyeti topladı. Neuville ve kopilotu Martijn Wydaeghe, 2025’te Estonyalı Ott Tanak ve Martin Jarveoja ile birlikte yarışmaya devam edecek ve Hyundai’nin yakın gelecekte üçüncü i20 N Rally1 Hybrid otomobil serisi için planlarını açıklaması bekleniyor.

Neuville, “2025 FIA Dünya Ralli Şampiyonası sezonu için Hyundai Motorsport ile olan sözleşmemi uzatmaktan çok mutluyum. Motor sporlarında bizimki kadar uzun süren pek fazla ortaklık yok, ancak 2014’ten beri birlikte büyük başarılar elde ettik. Daha önce bu takımın benim için ikinci bir aile haline geldiğini ve hırsımızın ve motivasyonumuzun her yıl büyüdüğünü söylemiştim. Bu sezonun sonunda ilk sürücüler şampiyonluğumuzu onlarla kazanmak ve bunu birlikte 12. yıla taşımak büyük bir onur olacak. Geleceğin bize ne getireceğini görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Hyundai Motorsport Başkanı ve Takım Şefi Cyril Abiteboul ise “2025 FIA Dünya Ralli Şampiyonası kampanyamız için Ott Tänak ile birlikte Thierry Neuville’i onaylamaktan mutluluk duyuyoruz. Hyundai Motorsport’ta bu rekabetçi eşleştirmeyi sürdürme kararı, bir kez daha üç şampiyonluk şampiyonluğunu da hedefleyeceğimiz 2025’teki seriye olan bağlılığımızın altını çiziyor. Thierry, en başından beri Hyundai Motorsport’taydı ve son 11 yıldır hem sahnelerde hem de fabrikada takım için paha biçilmez olduğunu kanıtladı. O ve co-pilotu Martijn Wydaeghe şimdi bir sonraki sezon için kilitliyken, sporumuzun zirvesinde savaşmaya devam etmek için gereken tüm malzemelere sahibiz diye konuştu. | wrc.com, 5 Eylül 2024 : 11.18

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top