Paddon unvana çok yakın

Hayden Paddon, Galler, İngiltere’deki Rali Ceredigion’da (30 Ağustos-1 Eylül) zaferiyle üst üste ikinci bir FIA Avrupa Ralli Şampiyonası şampiyonluk zaferine bir adım daha yaklaştı. Hyundai i20 N Rally2 kullanan Yeni Zelandalı, Aberystwyth’in merkezindeki Super Special’dan sonra liderliği ele geçirdi ve finişe kadar farkı neredeyse iki dakikaya çıkardı. Paddon’un bu zaferi, 11-13 Ekim’deki Silezya Rallisi öncesi ERC’de 27 puan avantajına sahip olduğu anlamına geliyor. Polonya rallisindeki maksimum 35 puanla, ikinci bir ERC tacı BRC yıldızı için artık dokunma mesafesinde.

Paddon, 2024 ERC sezonunun bir numaralı galibiyetini elde ettikten sonra “çok iyi bir hafta sonu oldu, her şey saat gibi gitti. Takımdaki adamlara tam kredi çünkü çok çalışıyorlar. Her şey bizim lehimize çalıştı ve her şey işe yaradığında kolaylaştı. Araç performansı, tempo notlarımız, Pirelli lastikleri, açılış sabahındaki yol pozisyonumuz fark yarattı. Ancak koşulların değişmesi ve büyük bir liderliği yönetmek zorunda kalmak kolay olmadığı için zor bir ralliydi. Hızı korumalısın, ritmi korumalısın. Polonya tamamen puan toplamakla ilgili ve bu beni işlerin olduğu yerde daha olumlu hissettiriyor” dedi.

Paddon, hafta sonunun 11. etap galibiyeti olan Power Stage’de en hızlı zaman ve beş bonus puanla muhteşem bir performans sergiledi. Hyundai Motorsport Müşteri Yarış Müdürü Benoit Nogier, “Hayden, John ve tüm BRC Yarış Ekibi mükemmel bir performans sergiledi ve baskın bir zaferle ödüllendirildi. Zorlu etaplarda ve değişen koşullarda, özellikle Pazar günü, diğerleri düşse bile her zorluğun üstesinden geldiler. Zafer, şampiyonada Hayden ve takım için büyük bir adımdı. i20 N Rally2 ekipleri, Avrupa’nın her yerinde, özellikle asfaltta bazı muhteşem zaferler kazandı. Bununla birlikte, aracı daha da geliştirmek için hala çok çalışıyoruz ve müşterilerimizin mükemmel sonuçları hem motivasyon hem de ödül” dedi. | HMS, 3 Eylül 2024, 13.38

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top