Baja Polonya’da 27 kayıt

Dünya Baja Kupası’nın dördüncü ayağı BAjaPolonya için katılım listesinin FIA bölümünde 27 araç yer aldı; bunlardan 11’i Ultimate kategorisinde, dokuzu hafif prototip kros makineleri için Challenger bölümünde ve yedisi SSV sınıfında yarışacak. Kuzey Polonya’daki Szczecin merkezli üç günlük Baja için Ultimate kategorisinde Fernando Alvarez ve Xavier Panseri’den oluşan South Racing Can-Am Challenger ekibi, Suudi Arabistan, Yunanistan ve İspanya’daki açılış üç turunun ardından Sürücüler ve kopilotlar şampiyonası’nda 17 puanlık bir farkla yarışa başlayacak. Overdrive Racing ve South Racing Can-Am Takımı şu anda takımlar şampiyonasında 196 puanla berabere.

Drawsko Pomorskie’deki askeri test sahalarının zorlu arazisi, aşırı hava koşulları olmadığı sürece normalde daha güçlü Ultimate kategorisi arabalarını gerektiriyor. Al-Rajhi, Sürücüler Şampiyonası’nda ikinci sırada yer alıyor ve şu anda Ultimate sıralamasında Portekizli Ferreira’nın 23 puan önünde. Ferreira ikinci sırada ve iki X-Raid Mini JCW Rally Plus ile kopilotu Palmeiro ile birlikte yarışacak. 2023 galibi Krzysztof Holowczyc, kendi FosfoPower destekli BMW X3’ünde Kurzeja ile birlikte yarışırken, geçen yılın ikincisi Michal Maluszyński-Julita Maluszyńska ikinci Mini’de olacaklar. Holowczyc, 2010’dan bu yana üç üreticiyle birlikte yarışı tam dokuz kez kazandı. Overdrive Racing, yerel sürücü Martin Kaczmarski ve İspanyol kopilot Monleón için bir Toyota Hilux daha var ve Polonyalı üçlü Wlodzimierz Grajek, Magdalena Zajac ve Tomasz Baranowski için ek Toyota’lar da parkura çıkacaklar. Çek yarışçı Zapletal kendi ürettiği Ford F-1250 Evo+’yı kullanıyor ve vatandaşı Frantisek Brutovsky benzer bir Ford F-150 kullanıyor ancak FIA Dünya Baja Kupası’na kayıtlı değil. Belçikalı Vincent Vroninks (Nissan) Ultimate alanını tamamlıyor.

Challenger’a katılan dokuz ekipten dördü FIA Dünya Baja Kupası’na kayıtlı. Arjantinli Martinez Challenger kategorisinde rahat bir liderliğe sahip ve ayrıca pilotlar klasmanında 4’üncü. En yakın rakibi Dias Polonya’da yok ancak İspanyol Pons ve Belçikalı Mévius sıralamada üçüncülüğü paylaşıyor ve şampiyonluk yarışında Martinez’in 19 puan gerisindeler. Emirati Khalid Al-Jafla da FIA World Baja Kupası’na kayıtlı ve Taurus T3 Max’ini kullanıyor. Avusturyalılar Vic Flip ve Mark Mustermann, Portekizli Alexandre Pinto (Can-Am) ve Arcane T3 ikilisi İngiliz Richard Aczel ve Hollandalı Hans Weijs de Can-Am’lerinde puan için kayıtlı değiller.

Fernando Alvarez, Can-Am Maverick XRS Turbo RR’siyle şampiyonada lider, İspanyol sürücü SSV mücadelesinde Toril’e karşı 26 puanlık bir farka sahip. Yedi SSV katılımcısından altısı şampiyonluk puanları için kayıtlı ve Toril ile kardeşi Alex, bir çift Escuderia JMP Racing Can-Am Maverick XRS Turbo RR’da olacaklar. İtalyan Ventura (Yamaha) ve Suudi Arabistanlı sürücü Ibrahim Al-Muhanna (Can-Am) da kayıtlı. Tomasz Bialkowski yarışa katılacak ama şampiyonaya kayıtlı değil. 6,77 km’lik bir Prolog ile, 23 Ağustos cuma günü rekabetçi aksiyon başlayacak ve bu, Cumartesi günü Drawsko Pomorskie’deki yakındaki askeri test araziden geçen iki özel etabın ilkinin başlangıç ​​pozisyonlarını belirleyecek. Her biri 151 km olan iki özel etap sabah ve öğleden sonra Konotop’ta yapılacak. Rekabet pazar günü iki 26,27 km’lik etapla tamamlanıyor. Özel etaplar Slawoszewo’da başlıyor ve Szczecin Zawadzkiego’da bitiyor ve 16,05 km ile 10,22 km’lik iki bölüme ayrılıyor. İlk bölüm Wolczkowo’da sona eriyor ve ikincisi nötralizasyondan sonra aynı yerden başlıyor. Ekipler toplamda 354,54 rekabetçi km geçecekler. | FIA, 19 Ağustos 2024 : 18.00

Ultimate                 
Yazeed Al-Rajhi (SAU)/Timo Gottschalk (DEU) Toyota Hilux Overdrive< João Ferreira (PRT)/Filipe Palmeiro (PRT) Mini JCW Rally Plus Krzysztof Holowczyc (POL)/Lukasz Kurzeja BMW X3 Wlodzimierz Grajek (POL)/M.Goleniewski Toyota Hilux* Michal Maluszyński (POL)/J.Maluszyńska (POL) Mini JCW Rally Plus* Martin Kaczmarski (POL)/A.Monleón (ESP) Toyota Hilux Overdrive Miroslav Zapletal (CZE)/Marek Sykora (SVK) Ford F-150 Evo+ Frantisek Brutovsky (CZE)/Josef Radina (CZE) Ford F-150 Evo Tomasz Baranovski (POL)/Konrad Dudziński Toyota Hilux Vincent Vroninks (BEL)/Dave Berghmans (BEL) Red-Lined Nissan Navara VK56* >Magdalena Zajac (POL)/Blażej Czekan (POL) Toyota Hilux

Challenger             
Ghislain de Mévius (BEL)/Johan Jalet (BEL) G Rally Team OT3
Diego Martinez ARG)/Sergio Lafuente (URY) Can-Am Maverick
Eduardo Pons (ESP)/Jaume Betriu (ESP) Taurus T3 Max
Khalid Al-Jafla (ARE)/Andrei Rudnitski (LTU) Taurus T3 Max
Alexandre Pinto (PRT)/Bernando Oliveira (PRT) Can-Am Maverick X3*
Hans Weijs (NLD)/Dennis Murphy (ZAF) Arcane T3*
Vic Flip (AUT)/Gerhard Schmiedberger (AUT) Can-Am Maverick X3*
Mark Mustermann (AUT)/Michael Zajc (AUT) Can-Am Maverick X3*
Richard Aczel (GBR)/Wouter Rosegaar (NLD) Arcane T3*

SSV         
Fernando Alvarez (ARG)/Xavier Panseri (FRA) Can-Am Maverick XRS Turbo RR
Miguel Toril (ESP)/Rosa Romero (ESP) Can-Am Maverick XRS Turbo RR
Alex Toril (ESP)/Pedro Lopez (ESP) Can-Am Maverick XRS Turbo RR
Claude Fournier (FRA)/Serge Gounon (FRA) Can-Am Maverick XRS Turbo RR
Amerigo Ventura (ITA)/Erika Mingozzi (ITA) Yamaha YXZ 1000 R
Tomasz Bialkowski (POL)/Dariusz Baśkiewicz Can-Am Maverick XRS Turbo RR*
Ibrahim Al-Muhanna (SAU)/Hassan Ali Obaid Can-Am Maverick XRS Turbo RR

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top