Podyumu R5’ler bırakmadı

Bursa mahalli otokrosta Bursalı pilotlar podyumu bırakmadı. Demirtaş mevkiinde yeni yapılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi içindeki otokros parkurunda ilk kez motorlar çalıştı, rekabet sert esti, SSV’lere karşı R5’ler günün podyumunu bırakmadılar. Parkurun üstünde kalan yoğun toz ise hem yarışmacılara zor anlar yaşattı, hem de beklenenden az sayıdaki seyircilerin keyfini fazlasıyla kaçırdı. Yarışların kategorileri arasında parkur sulanmasına ve hatta üçüncü yarış öncesinde iş makineleri tarafından parkurda düzeltme işlemi yapılmasına karşın, zaman zaman sert esen rüzgar tozu farklı yönlere savurdu, zaman zaman ise azalan rüzgar nedeniyle yarışçılar adeta kendi tozlarında kayboldular.

Mahalli yarış olmasına karşın beş kategoride toplam 53 sporcunun kayıt yaptırdığı yarışlarda özellikle cumartesi günkü ilk ayak yarışları hem programın gecikmesi hem de yaşanan takla ve farklı abandoneler nedeniyle geceye sarkınca ilk yarışta Kat. 4 ve 5’in yarışları için zaman yetmedi ve komiserler tarafından K4-5’in ilk yarışları pazar sabah programına aktarıldı. Bugün de (pazar) yine zaman program için yeterli gelmeyince, bu kez üçüncü ayak yarışları iki tur yerine 1’er tur olarak koşuldu. Günün sonunda düzenlenen törenle kategorilerinde podyum yapan sporculara kupaları verilerek program tamamlandı.

Otokrosa katılmasına izin verilen SSV’lerin özellikle son spec ralli otomobilleri R5’lere karşı performansları merakla bekleniyordu. Üç SSV arasındaki rekabette zirve değişmedi ve İsrafil Akyüz, günün üç farklı yarışında da en iyi zamanlarla parkuru tamamladı ve K5’in 1’ncisi oldu. Baja Şampiyonu Abdullah Turgut’un 2’nci olarak bitirdiği otokrosta Andoff başkanı Ergün Çirkin K5 podyumunu 3’ncü sırada tamamladı. Otokrosta günün en hızlı ismi ise K4’den çıktı. R5 Fabia ile Bursalı Çağlayan Çelik, yakın rekabet sergileyen bir diğer Bursalı Burak Başlık’ın benzer Fabia R5’inden ilk yarışta 1, ikinci yarışta 2, üçüncü yarışta ise 1,2 saniye daha hızlı zamanlarla damalı görerek hem K4’ün hem günün 1’ncisi olarak alkışlandı. K4’nde podyumun son basamağında ise ilk yarışta Erol Akbaş, ikinci yarışta Burhan Kuru ve üçüncü yarışta da Levent Şapçılar yer aldılar.

K3’de zirve rekabetinde değişkenlik yaşandı. İlk yarışta Yıldıray Demircioğlu, Burak Dalkılıç’ın önünde ilk finiş yaptı, ikinci yarışta ise Burak, Yıldıray’ı ardında bıraktı. Son yarışta K3’ün zirvesinde Burak yer alırken, Yıldıray bitiremedi, yerine Efe Can Yıldız ikinciliği elde etti. İlk ve üçüncü yarışlarda Tolga Muhtar, ikinci yarışta ise Efe Can Yıldız üçüncü sırada bitirdiler. K2’de Tansel Karasu üçte üç yaparak günü tamamlarken, ilk iki yarışın ikincisi Gürkal Menderes, son yarışta ikinciliği Metehan Üstükarcı’ya kaptırdı, kendisi üçüncülüğe geriledi. K1’de ilk yarışı üçüncü zamanla tamamlayan Oğuz Alp Aral, geç açılarak son iyi yarışta da K1’de birincilikleri bırakmadı. İlk yarışta K1’i kazanan Birol Aral ise son iki yarışta ikinci sırada finiş gördü. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Bursa | 11 Ağustos 2024 : 21.53

BURSA OTOKROS 1. YARIŞ KLASMANI İÇİN TIKLAYIN 

BURSA OTOKROS 2. YARIŞ KLASMANI İÇİN TIKLAYIN

BURSA OTOKROS 3. YARIŞ KLASMANI İÇİN TIKLAYIN

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top