Otokros için rekor kayıt

Bursa’da bugün sporun delikanlı disiplini otokrosta yepyeni bir sayfa açılıyor. Uzun yıllar otokros yarışlarına hizmet eden Orhangazi’deki otokros parkuru yerine Bursa’nın Demirtaş yolu üzerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 2700 metrelik yeni otokros parkurunda ilk mahalli yarışlar bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Çift kalkışlı formatta yapılacak olan yarışların her biri iki tur olarak koşulacak. Bossek tarafından cumartesi günü bir, pazar günü ise iki farklı yarış olmak üzere  toplamda üç farklı yarış olarak düzenlenecek olan otokrosta mücadele edecek olan sporcular toplamda 16,2 km yol kat etmiş olacaklar. 10 Ağustos Cumartesi saat 13’de başlayacak olan yarışlar 11 Ağustos pazar günü saat 19.30’daki ödül töreni ile son bulacak.

Organizatör kulüp Bossek tarafından yayınlanan federasyon onaylı yarışma ek kurallarının 3.5 numaralı maddesine göre katılabilir yarışmacı sayısının 50 (Elli) ile sınırlandırılacağı belirtilmiş olmasına karşın, yeni parkurdaki ilk yarışa beş farklı kategoride toplam 53 ekibin kayıt yaptırdıkları açıklandı. Ağırlıklı olarak Bursalı sporcuların yer aldıkları kayıt listesinde Türkiye Ralli ve tırmanma şampiyonalarında mücadele eden pek çok isim de yer alıyor. Ümitcan Özdemir Skoda Fabia R5 ile, bu sezon WRC’de de ülkemizi temsil eden Uğur Soylu Clio Rally 3 ile, rallikrosların müdavimi Halim Ateş Mini Cooper WRC ile parkura çıkmaya hazırlanırlarken, kayıt listesinde otokrosa katılmalarına izin verilen bajacıların SSV’leri de dikkat çekiyor.

İlk Baja Şampiyonu Abdullah Turgut, 2022 Türkiye Baja Kupası 1’ncisi İsrafil Akyüz (üstte) ve bu sezon hem baja hem de otokroslara katılan Andoff Başkanı Ergün Çirkin, hafta sonu parkurda tozu dumana katarak seyircilere renkli enstantaneler seyrettirecekler. Türkiye Rallikros Şampiyonu Kemal Gamgam ise alışıla geldik şekilde Mk2 Escort ve Opel Kadett GSI’sinin yerine garajındaki bir diğer gözdesi Subaru Impreza ile yeni parkurdaki ilk klasmanları için mücadele edecek. | 10 Ağustos 2024 : 01.20

Kayıt listesi (PDF) için burayı tıklayın

Parkuru tam ekran büyütmek için üzerini tıklayın

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top