Ne dediler?| ‘Fazla acımasız’

Kalle Rovanpera’nın Finlandiya Rallisi’nin sondan bir önceki etabındaki kazasını servis parkında rakipleri yorumladı. 23 yaşındaki sürücü, Finlandiya’nın yerel bir sürücünün ralliyi kazanması için yedi yıllık bekleyişini, yaklaşık 50 saniyelik bir farkla önde olduğu sırada kaza yaptığında sonlandırmaya hazırlanıyordu. Acıya, bunun kaçınılmaz olması da eklendi. Rovanpera, Sahloinen-Moksi etabının sonuna doğru yüksek hızlı sola dönüş için çoktan karar vermişken, optimum çizgide bir kaya parçası duruyordu. GR Yaris Rally1’in yörüngesini değiştirmeye vakti olmayan Rovanpera, kaya parçasına çarptı ve bu da aracı çizgiden sektirerek muhteşem bir yuvarladı. Takım arkadaşının sürpriz abandonesi sonucu liderliği devralan ve yarışı kazanan Ogier, diğer bir kaç sürücü ile birlikte Rovanpera’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Fransız, “bana soracak olursanız biraz fazla acımasız. Dürüst olmak gerekirse şu anda ikinci bitirmeyi tercih ederdim. Ama motor sporları böyledir, bazen haksızlık olur. Sardunya’da şanssızlıkla kazandım ve bugün şansla kazandım. Garip, kesinlikle, ama bu şekilde hissetmekten kendimi alamıyorum” dedi.

Hyundai Motorsport yıldızı ve meslektaşı Finli Lappi ise “Kalle için, bunu duyduğumda fiziksel olarak gerçekten kötü hissetti. Yani, Cuma günü yaşadığımız duruma benzer bir durumdu, araç saniyenin onda biri kadar süre kullanılamaz hale geldi, ön tarafı çizgiden çıkardı ve sonra bir şeye çarptınız. Bu tür rallilerde, sadece tüm virajlara dikkat edip ne olacağını bekleyemezsiniz, çünkü her gün dakika kaybedersiniz. Her zaman kararlı olmanız gerekir, bu sadece çok kötü şans” diye konuştu. Takım arkadaşı Katsuta ise önce inanamadı: “Biraz inanılmaz ve hala inanamıyorum. Kalle çok güçlü bir adam, zihinsel olarak çok güçlü ve çok sakin. Kesinlikle iyiydi ama bunun kolay bir an olmadığını hissedebiliyorum ve ona çok üzülüyorum. Hepimiz sınırları zorluyoruz ve hiçbir fark yok; olabilir ama çok zor” dedi.

Şampiyonluk umutları Elfyn Evans’ın aynı etapta daha erken kaza yapmasıyla güçlenen şampiyona lideri Neuville de görüşlerini “Elfyn’in parkurdan çıkması büyük bir sürprizdi ve sonra Kalle’nin de parkurdan çıkması, bir noktada küçük bir kalp krizi gibi hissettirdi ve belki de yanlış mesaj verdiklerini veya başka bir şey olduğunu düşünüyorsunuz, ama sonra aslında parkurdan çıktığını fark ediyorsunuz. Sonra durumu analiz etmeniz, şampiyonaya ne yapacağını, kaç puan alacağımızı ve Güç Etabı için ne yapacağımızı düşünmeniz gerekiyor. Sürekli düşünüyor, analiz ediyor ve hedefi ayarlıyorsunuz” diye özetledi. Dramatik etabın sonucunda podyuma çıkan M-Sport Ford’un yetenekli ismi Fourmaux, Kalle’nin kazası konusunda şunları söyledi: “Alex’e söylediğim ilk şey ‘iyiler mi?’ oldu. Bana evet dedi ve artık podyumda olduğumuzu biliyordum. Bu, kazandığımızı veya podyumda olduğumuzu söylemek için çizgiyi geçmemiz gerektiğini gösteriyordu ve bu yüzden rallide bu kadar yoğun oluyor, son etaplarda bile olabilir. Kalle için gerçekten şanssız ama bu ralli, değil mi?“| wrc.com, 7 Ağustos 2024 : 11.40

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top