Letonya’da Kalle hızlı başladı

TGR-WRT, Bikernieki pistinde zorlu bir ilk etap ve Kalle Rovanpera için en hızlı zamanı elde ederek, başkent Riga’da devam eden FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda ilk Letonya Rallisi’ni gerçekleştirdi. Yüksek hızlı çakıl yarışı ağırlıklı olarak güney sahil kenti Liepaja’da yapılıyor ve perşembe sabahı shakedown etabıyla başladığı yer burasıydı. Etaplar için hız notları alınarak üç gün süren keşif çalışmalarının ardından bu, TGR-WRT’nin dört güçlü sürücü kadrosunun GR Yaris Rally1 Hybrid’de Letonya yollarını hızlı bir şekilde deneme şansı oldu. Shakedown etabındaki üç koşunun ardından Takamoto Katsuta üçüncü en hızlı olurken, Elfyn Evans, Sébastien Ogier ve Rovanpera’nın hemen önünde beşinci oldu. Rallinin başlangıcında ekipler doğuya, şehir merkezinde resmi starta ev sahipliği yapan Riga’ya gitti. Bunu rallinin Biķernieki’deki açılış etabı izledi: pist kompleksinin çeşitli asfalt bölümlerinden ve toprak rallikros pistinden oluşan iki tur 11,13 kilometrelik süper özel bir etap için alışılmadık derecede uzundu. Takımlar arasında çeşitli toprak lastik seçenekleri vardı ancak Rovanpera, Ogier ve Thierry Neuville’in (Hyundai) 2,4 saniye farkla en hızlısı, Evans beşinci, Katsuta ise altıncı oldular.

Jari-Matti Latvala, ilk günün sonunda yaptığı açıklamada “Ralliyi başlatmak için burada, Letonya’da ve Riga’da olmak harika. İyi hisler uyandıran güzel bir şehir ve WRC ile yeni yerlere gelebilmek her zaman güzel. Bu akşam ilk etapta iyi bir başlangıç ​​yaptık ve bu hem pilotların hem de çok sayıda seyircinin ilgisini çekti. Lastik seçimi zordu ama bizim için işe yaradı gibi görünüyordu. Bu hafta sonu herkes bu seviyede tamamen yeni bir şeyle karşı karşıya ve bu sabahki sarsıntıda zaten bazı anlar gördük. Bunun gibi yollarda dümdüz gitmek istersiniz ancak zorlu yerler var: bu nedenle, yol notlarınızın çalıştığından, onlara güvenebildiğinizden ve bu alışılmadık yollara saldırabildiğinizden emin olmanız gerekir. Sürücülerimiz mutlu ve kendilerini iyi hissediyor ve yarınki gerçek etapları sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuşurken, Kalle Rovanpera, “Letonya’ya geri dönmek çok güzel. Benim için bu biraz eve dönmek gibi bir şey: Kariyerimin başında bu ülkede ralliler yapmakla ilgili gerçekten güzel anılarım var ve bu hafta sonu yeni ralliler de yapmaya çalışacağız. Letonya’daki ralli için iyi bir takipçi kitlesi var ve bu gece Riga’da çok sayıda taraftarı görmek güzeldi. Ralliye başlamak oldukça uzun bir etaptı ve çakıl lastikler ve asfaltta toprak kurulumuyla en kolayı değildi ama yine de sorun yok gibi görünüyor. Shakedown’daki koşullar oldukça zorluydu ve daha fazla yol tutuşu ve daha iyi bir his elde etmek için araç üzerinde çalışmaya çalıştık. Ralli için hala birkaç seçeneğimiz var, bakalım nasıl olacak” dedi.

Elfyn Evans “Yeni mitinglere gelmek her zaman güzeldir. Bu, Polonya veya Estonya’ya benzer şekilde hızlı ve hafta sonu boyunca mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyorum. Adım notlarınızda kendinize güvenmek önemli bir nokta olacaktır: Shakdown’da gördüğümüz gibi, kesmeyi önlemek için yerleştirilmiş çok sayıda direk vardır, bu da köşenin profilini oldukça doğal olmayan hale getirebilir, bu nedenle bu konuda kendinize güvenmeniz önemlidir. Lastik seçimi bazı anlarda oldukça zor olabilir, özellikle de öğleden sonra aynı etaplarda birinci ve ikinci geçiş koşullarını karıştıracağımız durumlarda. Bu gece her zamankinden farklı bir başlangıçtı: normalde süper özel bir etapta yapacağımızdan biraz daha hızlı, daha uzun ve daha geniş. Bizim için temiz bir koşuydu ama ritmi bulmak zordu” diye açıklarken, Sébastien Ogier “Bunun gibi yeni bir ralliye gelmek her zaman eğlenceli. Bu tür meydan okumaları seviyorum ve bu hafta sonu neler yapabileceğimizi görmek beni heyecanlandırıyor. Polonya’yı kaçırmış olmak bu hızlı yollara hazırlık açısından ideal değil, ancak şu ana kadar arabada yüksek hızda yaptığım deneme sürüşlerinde ve Finlandiya’da yaptığımız küçük testte kendimi hala iyi hissediyorum. Pazar günü, bu yüzden hala güçlü bir sonuç hedefliyorum. Bu gece bile pistin bu ilk etabında hemen yola çıkmak çok önemli: uzun bir etaptı ve oldukça kaygandı, dolayısıyla bazı farklılıklar yaratmak mümkündü. Mükemmel sürüş yapmadım ama zaman o kadar da kötü görünmüyor” dedi. | 19 Temmuz 2024 : 00.45

Letonya Rallisi Klasman (Geçici, Perşembe)
1 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 7m28.5s
2 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +2.4s
= Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +2.4s
4 Martins Sesks/Renars Francis (Ford Puma Rally1 Hybrid) +2.9s
5 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 Hybrid) +3.9s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +5.6s
7 Ott Tanak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +5.9s
8 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 Hybrid) +8.4s
9 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +10.6s
10 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 Hybrid) +11.0s

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top