Macar’da kazanmak istiyor

Avrupa Baja Kupası’na puan veren Macaristan’ın en prestijli bajasının startına bir aydan fazla zaman olmasına rağmen, iki ikonik sürücünün 8-10 Ağustos tarihleri ​​arasında Várpalota’daki Macar Baja’da olacağı şimdiden doğrulandı. Bunlardan biri genç ama son derece deneyimli ve yetenekli bir sürücü, diğeri ise hem motosiklet hem de otomobil kategorilerinde efsanevi bir Dakar Rallisi şampiyonu ve dikkat çekici bir kariyere sahip. 2022’deki katılımının ardından bir kez daha startında olacak X-Raid takımının genç sürücüsü Joao Ferreira (üstte), T1+ MINI JCW Rally Plus ile yarışarak 2022’de en hızlı ikinci zamanı elde etti. Macaristan’daki son yarışında aldığı ceza nedeniyle podyumun üçüncü basamağına çıktı. Macar Baja’nın olağanüstü özelliklerini vurgulayan Joao Ferreira, “2022’de Macar Baja’ya ilk katılışımdı ve gerçekten çok keyif aldım. Şimdi bu yıl geri dönüyorum ve umarım yarışı en üst sırada bitirebilirim. Çok güzel anılarım var, pistlerde sürüş gerçekten güzeldi ama aynı zamanda birçok tümsek nedeniyle çok zorluydu. Etapların özellikleri, seyirciler ve organizasyonun profesyonelliği yarışı bu kadar özel kılıyor” dedi.

Portekizli, aynı yıl Avrupa Kupasını kazandı ve o zamandan bu yana Dünya Kupası yarışlarında T3 aracıyla yarışarak South Racing Can-Am takımıyla Dakar’da SSV ile çölün üstesinden geldi. 2024 Dakar Rallisi’ni zorlu ama ısrarlı bir sürüşün ardından T4 kategorisinde 5. sırada tamamladı. Daha sonra MINI JCW Rally Plus ile Suudi Baja ve Portekiz Ralli Baskınında ikinci sırayı aldı. Avrupa Kupası’nın ilk turu olan Baja TT Dehesa Extremadura’da zorlukların üstesinden gelerek zafere uzandı ve Baja de Lagos’u da kazandı. Çoğu kategoride kendini test eden Joao Ferreira, sonunda en zorlu grup olan Ultimate’da yerini buldu.

Önemli zorluklara rağmen, T1 aracı Portekizli sürücüye en fazla güveni veriyor ve onun her arazi rallisinde sporun en iyilerine karşı rekabet edebilmesi de dikkat çekici ve “engebeli bir yolculuktu ama sonunda X-Raid ve Mini JCW T1+ ile yola çıktık; bu, sürmesi en zor ama aynı zamanda en çok keyif aldığım ve kendime daha çok güvendiğim sınıf. Sanırım artık büyük bir atılım yapıp sporumuzun en üst sınıfında kalmanın zamanı gelmişti. Çok zor olacak ama dünyanın en iyi sürücüleri ve arabalarıyla mücadele etmeye devam etmek için gerçekten sabırsızlanıyorum” dedi. Ferreira’nın önceki Macar Baja yarışına ilişkin olumlu anıları var. Geçmiş bilgileri analiz ederek ve fiziksel durumunu daha da geliştirerek bu yılki etkinliğe hazırlanıyor. “Takımla daha önceki katılımımızdan mümkün olduğunca fazla bilgi almaya ve yarışa fiziksel olarak çok iyi hazırlanmaya çalışıyorum. Yarışın çok çetin geçeceğini düşünüyorum çünkü çok fazla çarpma ve sıkışma var ve eğer hava sıcaksa, sürücüler ve araçlar için durum çok zor olacak” diye konuşan Ferreira yarışmanın özel özelliklerine dikkat çekti; “2022 yılında ilk kez Macaristan Baja’sında yarıştım ve gerçekten çok keyif aldım. Bu yıl geri döneceğim ve birinci olmayı umuyorum. Yarışla ilgili harika anılarım var, parkur çok güzel ama engebeli bölümler nedeniyle son derece zor. Arazinin tarzı, seyirciler ve profesyonel organizasyon, Macar Baja’yı bu kadar özel kılan şeyler.” Ferreira, 2024 Avrupa Kupası’nın ilk turunda Baja TT Dehesa Extremadura ve Baja de Lagos’taki zorlukları aşarak zafer elde etti. | BajaMacar, 15 Temmuz 2024 : 12.24

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top