5. kez kazanmak istiyor

Carlos Sainz, 2025 Dakar Rallisi’nde tamamen yeni Ford Raptor T1+ ile yarışacak. Sainz, Dakar Rallisi’nde yarışmak için özel olarak üretilmiş bir araç olan Ford Raptor T1+’ın geliştirilmesine ve kullanılmasına yardımcı olurken ’tüm deneyimini takıma rehberlik etmek için kullanmayı’ planlıyor. Sainz, motor sporları genelinde yorulmak bilmeyen çalışma disipliniyle tanınıyor: “Bu yeni proje konusunda tutkuluyum ve Dakar Rallisi’nden çok keyif alıyorum. Kazanmak için çok motiveyim” dedi. İspanyol off-road efsanesinin arabanın rekabet gücünün net bir resmini çekmek için ilk şansı, 6-11 Ekim tarihleri ​​arasında düzenlenecek 2024 Rallye du Maroc olacak. Sainz ve kopilotu Lucas Cruz, üç Ford Raptor T1+ ekibiyle birlikte Ocak 2025’te Dakar Rallisi’nde yarışacak. Dakar, motor sporlarının sunduğu en zorlu dayanıklılık yarışı olmaya devam ediyor.

Ford Performance ve M-Sport, dünyanın en zorlu yarışı Dakar Rallisi’nde başarıya ulaşmayı hedefleyen Carlos Sainz ile yarışa katılacak. Raptor T1+ ikonik iki haftalık çöl macerasının benzersiz zorluklarına dayanacak şekilde tasarlandı ve üretildi.  Dünyanın en zorlu yarışı Dakar Rallisi’nde gözlerini başarıya diktiler. Yepyeni Ford Raptor T1+ ikonik iki haftalık çöl macerasının benzersiz zorluklarına dayanacak şekilde tasarlandı ve üretildi. Dört kez Dakar Rallisi galibi Sainz, Ford’un yeni projesinde kendi rolünü oynamaya hazır: “Bu tamamen yeni bir araba ve bu inanılmaz derecede heyecan verici. Bu yeni ekiple birlikte çalışmayı, birlikte test etmeyi ve bu aracı Dakar’daki en hızlı araç haline getirmeyi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Ford Performance Motorsports Küresel Direktörü Mark Rushbrook, “bu zorluğun üstesinden gelmek için M-Sport ve Red Bull gibi dünyanın en iyileriyle ortaklık kurduk ve bence bu, bu projeyi ne kadar ciddiye aldığımızı gösteriyor” dedi.

Yirmi yıl önce Dakar’daki ilk denemesinden bu yana İspanyol, her zaman Red Bull’un desteğini aldı. Bu ortaklık, Sainz’ın Dakar’ı dört farklı otomobille (Volkswagen, Peugeot, Mini ve Audi) dört kez kazanmasına yardımcı oldu. Sainz şimdi bu etkileyici listeye Ford’u da eklemek istiyor. Ford Raptor T1+, amansız Dakar Rallisi’ni dizginlemek için tasarlanmış etkileyici özellikler arasında gelişmiş süspansiyon, korkutucu V8 performansı ve 37 inç lastiklerle donatıldı. Sainz, M-Sport ve Ford Performance arasındaki bu iş birliğine güveni tam. “M-Sport’a ve Ford Performance’a yüzde 100 güveniyorum, onlara güveniyorum, onlar da bana güveniyor. 1987’de Ford’la Sierra Cosworth’ta ilk yarışıma kıyasla artık saçlarım grileşti, ancak kazanma tutkum da bir o kadar güçlü.”

10.000 kilometrelik testin ardından Ford Raptor T1+’ın yeni görünümü nihayet Birleşik Krallık’ta düzenlenen Goodwood Hız Festivali’nde tanıtıldı. Ismarlama tasarımın her yönü, gezegendeki en acımasız Baja Ralli parkurunun üstesinden gelmek için özel olarak üretildi. Sainz şöyle söyledi: “Güvenilirlik ve performans, motor sporlarında, özellikle de off-road yarışlarında iki anahtar kelimedir. Güvenilirlikten ödün vermeden en hızlı arabayı istiyorum.” Sainz yeni takıma kopilot Lucas Cruz ile birlikte katılacak. İkilinin bu yılın başlarında Suudi Arabistan’da Ultimate sınıfında elde ettiği zafer, birlikte aldıkları dördüncü Dakar zaferiydi. İspanyol Nani Roma ve yardımcı pilot Alex Haro da 2025 Dakar’da Ford Raptor T1+ ile ve bu yılın sonlarında açıklanacak iki yarış ekibiyle daha yarışacaklar.

Sainz “Dakar, sürücüleri, takımları, mekanikerleri ve herkesi limitlere zorlayan büyük bir mücadele. Dakar her zaman bizi bilinmeyene götüren bir maceradır” diye konuştu. Motor sporlarının en zorlu yarışı altıncı kez Suudi Arabistan’a dönerken, 2025 Dakar Rallisi 3-17 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Yaklaşan Dakar rallinin zorluğu yoğun çöl güneşi altında her geçen gün artarken, Boş Mahalle’nin kötü şöhretli kum tepeleri arasında tamamlanacak. Sainz, “Mekanik olarak olduğu kadar fiziksel olarak da iyi hazırlanmanız gerekiyor. Eğer iyi hazırlanmazsanız büyük bir bedel ödersiniz. Dakar’ın her kilometresine saygı duymanız gerekiyor” dedi. Sainz ve Cruz, Ford Raptor T1+ araçlarıyla ilk kez Ekim ayındaki Rallye du Maroc’ta yarışacak.

Ralli beş çöl etabından oluşuyor ve önümüzdeki Ocak ayında Suudi Arabistan’da yapılacak 12 etaplık Dakar için ideal prova. “Herkes gerçekten iyi bir iş çıkardı ve şimdi nerede olduğumuzu görmek için Raptor ile yarışa çıkma zamanı” diye konuşan Sainz, Fas gezisi öncesinde şunları söyledi: “Hepimiz Dakar’ın hızlı ve aynı zamanda güvenilir bir araca ihtiyaç duyduğunu biliyoruz, bu nedenle tüm alanlarda çalışıyoruz.” 62 yaşındaki İspanyol beşinci farklı üreticiyle beşinci Dakar şampiyonluğunu kazanırsa, Sainz ve Ford tarih yazacak. Bitmek bilmeyen kum tepelerine ve birinci sınıf rakiplere karşı verilen mücadelede zafer kesin olmaktan uzak. Ancak garanti olan şey, ekibin çölde karşılaşılan benzersiz zorluklarla başa çıkma arzusudur. Sainz, “Birlikte, birbirimiz için çok çalışan, gerçekten sağlam bir takım haline geleceğiz. Takımımız Dakar Rallisini kazanma hedefimiz doğrultusunda her gün çalışacak.” | Redbull, 12 Temmuz 2024 : 23.55

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top