Polonya başladı

Toyota Gazoo Racing, perşembe akşamı açılış süper özel etabıyla başlayan Polonya Rallisi’ne ralliden hemen önce değişiklik yapmak zorunda kaldıktan sonra revize edilen bir sürücü kadrosu ile parkura çıktı. Polonya Rallisi, 2017’den bu yana ilk kez FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na geri döndü ve ülkenin kuzeydoğusundaki Mikolajki çevresinde hızlı çakıl yollarda yapılıyor. Başlangıçta ekibin bu rallideki üç araçlı kadrosunun bir parçası olan Ogier, salı sabahı etap keşfi sırasında bir trafik kazasına karıştıktan sonra yarışa katılamadı. Ogier ve kopilotu Landais, kazaya karışan diğer araçta bulunan iki kişiyle birlikte kontroller için hastaneye götürüldü ve ciddi bir yaralanma görülmedi. Ogier, ertesi sabah taburcu olup dinlenmek üzere evine dönmeden önce salı gecesi tıbbi gözlem altında kaldı.

Etap keşifleri, standart otomobillerle gerçekleştiriliyor, hızlar her zaman organizatörler tarafından izleniyor ve belirlenen sınırlar dahilinde kalıyor. Takım, Rovanpera-Halttunen’i, başlangıçta Finlilerin bu sezon kısmi programının bir parçası olmayan bir rallide takım arkadaşlarının yerine adım atmaya davet etti. Polonya’daki ilk startlarına hazırlanmak için yoğun bir keşif programı üstlendiler; perşembe günü Mikołajki yakınındaki deneme sürüşüyle, ralli başlamadan önce Polonya yollarında GR Yaris Rally1 Hybrid’i test etmek için tek şansları oldu. İlk rekabetçi etap, akşam saatlerinde servis parkının bitişiğinde kısa yan yana süper özel etkinlikle gerçekleşti. Evans, temponun sadece 1,3 saniye gerisinde üçüncü en hızlı zamanı elde ederken, Katsuta sadece 0,3 saniye geride dördüncü sırada yer aldı. Rovanpera, ilk gece liderin sadece 2,1 saniye uzağında yedinci sırada yer aldı.

Takım direktörü Jari-Matti Latvala, ilk günü sonunda yaptığı açıklamada “Polonya’ya geri dönmek güzel ama ne yazık ki bu hafta Seb ve Vincent’ın antrenman sırasında geçirdiği kazadan sonra planlarımız hızla değişmek zorunda kaldı. Neyse ki kimse ciddi şekilde yaralanmadı ama dinlenmeye ihtiyacı olduğu için doktorlar Seb’e ralliye başlama izni vermedi ve revize edilmiş bir plan üzerinde hızlı bir şekilde çalışmamız gerekti. En iyi seçeneğimiz Kalle’yi Polonya’ya götürmekti: Elbette videolar ve testlerle olağan hazırlığı yapamadı ama biz onun yardımına ihtiyacımız olduğunu ve takımı desteklemek gerektiğini anlattık. Bu yüzden ona ve Jonne’a takımı düşündükleri için çok minnettarız. Kalle’ye onun kazanmasını beklemediğimizi ancak doğal sürüşüyle ​​iyi puanlar alabileceğini ve Elfyn ve Taka’nın yanında takıma yardımcı olabileceğini söyledim. Takım olarak her zaman kazanmak için yarışırız ancak iki aracı podyuma çıkarabilir ve hafta sonu rakiplerimizi geride bırakabilirsek bu harika bir sonuç olur” diye konuştu.

Rovanpera, “bizim için yoğun bir kaç gün oldu. Olanlardan sonra öncelikle Seb, Vincent ve herkesin iyi olduğunu duymak güzeldi. Daha sonra takımdan buraya gelmem için çağrı aldım ve elbette takıma yardım etmek istiyoruz. Her şeyi aceleyle hazırlamak o kadar kolay değil. Normalde buraya gelmeden önce etapların videolarını izlerdim ama şansım olmadı ve tek testimiz bu sabahki üç deneme sürüşüydü, ama en azından bunun sonunda araçla ilgili hisler iyiydi. Bugün şimdiden bu kadar çok hayranı görmek güzel ve notları gözden geçirmek için hala uzun bir gece olacak. Kolay olmayacak ama hatalardan kaçınabilir, temiz bir hafta sonu geçirebilir ve hızlı olup takıma elimizden geldiğince yardımcı olabilirsek iyi olur” derken, Evans, “Ralliyi bu gece başlatmak güzel ve yan yana yarışmak taraftarlar için her zaman heyecan verici. Ralliye iyi ve temiz bir başlangıç ​​yapmaya çalıştık. Uzun zamandır Polonya’ya gitmiyorduk ve sahnede pek çok yeni bölüm var, bu yüzden ön hazırlıkta hemen hemen boş bir kağıtla başladık. Shakdown’da arabada her şey yolundaydı. Etaplar, denemeye göre biraz daha teknik olacak, dolayısıyla hâlâ bazı uyarlamalar yapılması gerekebilir. Ama biz bunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Bunun tadını çıkarmaya çalışacağız ve neler olacağını göreceğiz” dedi. | TGR, 28 Haziran 2024 : 09.30

Polonya Rallisi 1.Gün Klasman
1 Ott Tanak/Martin Jarveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 1m42.5s
2 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1.0s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1.3s
4 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1.6s
5 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1.8s
6 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 HYBRID) +1.9s
7 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2.1s
8 Grégoire Munster/Louis Louka (Ford Puma Rally1 HYBRID) +2.7s
9 Mārtiņš Sesks/Renārs Francis (Ford Puma Rally1) +3.7s
10 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Škoda Fabia RS Rally2) +5.7s

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top