Körfez’de karting rüzgarı

Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun 3’ncü hafta sonu, Körfez Karting Pisti’nde yapılan yarışlarla tamamlandı. Beş kategoride toplam 53 sporcunun mücadele ettiği hafta sonunda genç kartingçiler rakipleri kadar sıcak hava ile de mücadele ettiler. Toplam 6 sporcunun rekabet için piste çıktıkları micro kategoride haftanın üç yarışında da rakiplerini ardında bırakan BOM takımından Zayn Sofuoğlu, toplamda 60 puanla tamamladığı haftanın micro 1’ncisi olurken, iki yarışta 2’ncilik, bir yarışta da 3’ncülük puanları elde eden Anatolia takımından Enes Hakkı Yeten toplamda 49 puanla 2’nci; iki 2’ncilik bir de 3’ncülük için podyuma çıkan DRT takımından Bulut Tırınk toplamda 47 puanla haftanın 3’ncüsü oldular. DNR takımının dikkat çeken micro sporcusu Aras Pınar ise, her üç yarışta da podyumun hemen dibinde damalı görürken, toplamda 39 puanla haftanın micro 4’ncülüğünü elde etti. Toplamda 32 puan elde eden Ali Ersin Yücesan’ın 5’nci tamamladığı üçüncü haftada 31 puan ile Nedim Yiğit Çelik 6’ncı oldu.

12 Sporcunun mücadele ettiği mini kategoride Can Özler, üç yarışta da zafere uzanarak toplamda 60 puanla 1’nci olurken, 47 puanla Ali Fuat Miras ve toplam 41 puanla Can Günfer Tüzüner podyumu paylaştılar. Haftanın ilk iki yarışında 2’nci olan Rüzgâr Evci, son yarıştan puan elde edemeyince haftayı podyumun hemen dibinde 4’ncü olarak tamamlayabildi. 15 Sporcunun rekabet ettiği senior kategoride üç yarışta da damalıyı ilk gören DRT sporcusu Kerim Sulyak, 60 toplam puanla haftanın 1’ncisi olurken, takım arkadaşlarından Eyüp Yağız Tekşan 43 puanla 2’nci, ilk iki yarışı 2’nci bitiren ama 3’ncü yarışta 10’ncu sırada damalıya ulaşabilen İsmail Yağız Topal haftayı 3’ncü olarak tamamladılar. Senior’da podyumu kapatan DRT takımından kadın sporcu Leyla Sulak toplamda 39 puanla 4’ncü sırada finiş yaparken, haftaya ilk yarıştaki 3’ncülükle iyi başlayan ancak son iki yarışta 5’nci sıralarda finiş gören Ateş Birinci 34 puanla 5’nci, DNR takımından Onur Müldür 3’ncü yarışta podyumun 3’ncü basamağına ulaşmasına karşın ilk iki yarıştaki skorlarıyla haftayı 6’ncı sırada tamamlayabildiler.

12 Sporcunun mücadele ettiği Junior kategoride 1 ve 3’nci yarışları kazanan DRT takım sporcusu Turhan Erin Ünlüdoğan toplamda 57 puanla 1’nci olurken, 2’nci yarışı kazanan Demir Sağım haftanın 2’ncisi, her üç yarışta da 3’ncü zamanlarla finiş gören Ömer Ulaş Akbağ haftayı junior 3’ncüsü olarak tamamladı. Toplam 8 sporcunun rekabet ettiği master kategoride 60 puanla Murathan Gür, 51 puanla İlyas Vurgeç ve 45 puanla Mehmet Çınar podyuma çıktılar. TKŞ 3’ncü hafta sonunda 386 toplam puanla DRT takımlar 1’ncisi olurken, DNR takımı toplamda 192 puanla 2’nci, BOM toplamda 63 puanla takımlar 3’ncüsü olarak podyumu paylaştılar. Türkiye karting şampiyonası 4’ncü ayağı Uşak’ta gerçekleştirilecek. | 24 Haziran 2024 : 08.38

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top