Paraguay 2025’te WRC’de

Gelecek sezonun takvimine yeni Güney Amerika yarışı eklendi. Paraguay, Güney Amerika ülkesinin 2025 takvimine katılmasıyla FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir turuna ev sahipliği yapacak 38’nci ülke olacak. Duyuru, cumartesi akşamı Paraguay’ın başkenti Asunción’da, Paraguay ulusal şampiyonasının üçüncü turu olan Petrobras Rallisi Transchaco 2024’ün başlangıç ​​töreninde Başkan Santiago Pena tarafından yapıldı. Başkan Pena, “Paraguay büyük ve dünya bizi keşfetme sürecinde. WRC gibi birinci sınıf etkinliklere ev sahipliği yapmak, dünyaya büyüklüğümüzü göstermenin bir başka yolu” diye ifade etti. Çok yıllı önemli anlaşma, WRC Promoter’ın Güney Amerika’da her yıl iki etkinliğe geri dönme konusundaki uzun süredir devam eden tutkusunu hayata geçiriyor.

Paraguay, Güney Amerika’nın kalbinde gelişen sporla güçlü bir ralli mirasına sahip. Saba, 2010’lu yıllar boyunca WRC’nin Arjantin turlarının düzenli bir yüzüydü ve yakın zamanda Fabrizio Zaldivar, WRC2’nin köklü bir yarışmacısı haline gelirken Dominguez, Junior WRC ve WRC3 şampiyonluk favorileri arasında yer aldı. FIA Codasur Güney Amerika Ralli Şampiyonası’nın son 11 yarışı da Paraguaylı sürücüler tarafından kazanıldı. WRC Promoter’ın rallilerin geleceği için daha sürdürülebilir bir yol yaratma konusundaki proaktif yaklaşımı, Paraguay’ın şampiyonanın bir parçası olma teklifinde önemli bir rol oynadı. Paraguay, şebeke elektriğinin yüzde 100’ünü sürdürülebilir kaynaklardan üretiyor ve bu tüm arabaların yüzde 100 fosilsiz yakıtla çalıştığını öngören WRC’nin sürdürülebilir anlayışını yansıtıyor.

Özel duyuruyu kutlamak için sahada bulunan WRC Kıdemli Etkinlik Direktörü Larkin, “Paraguay ile zaten birkaç yıldır görüşmelerde bulunuyoruz ve bu anlaşmanın gerçek anlamda gerçekleştiğini görmekten inanılmaz derecede memnunum. Ülkenin ralli yapma tutkusuna şüphe yok ve bu tutkuyu ve Paraguay’ın muhteşem manzarasını dünyaya aktarmak için sabırsızlanıyoruz” dedi. FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem ise şunları söyledi: “Paraguay’ı 2025’te FIA ​​Dünya Ralli Şampiyonası’na davet etmek, seri ve tüm paydaşlarının yeni ufuklar keşfetmesi için harika bir fırsat. Arkadaşım Mersan’a en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Touring Automobil Club Paraguayo Başkanı Galli ve ekibine, sporumuzu geliştirme çabalarından dolayı, Paraguay Rallisi organizatörlerine ve paha biçilmez desteği için Paraguay Başkanı Sayın Santiago Pena’ya teşekkür ederiz.” Parana nehri üzerindeki güneydeki turistik Encarnacion kentinde düzenlenen ralli, Arjantin sınırının ötesinden ve Güney Amerika kıtasının dört bir yanından gelen kitleleri ağırlayacak. Etaplar, her yıl FIA Codasur Güney Amerika Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Itapúa bölgesinde, göz kamaştırıcı Parana Nehri’ne paralel uzanan kırmızı toprak yollarda gerçekleştirilecek. Dünya Motor Sporları Konseyi onayına tabi olan rallinin kesin tarihler zamanı gelince onaylanacak. | FIA, 23 Haziran 2024 : 11.55

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top