Hedef liderliği korumak

Hyundai Motorsport (HMS), 2024 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) sezonunun yedinci ayağı olan Polonya Rallisi’nde (27-30 Haziran) toprak zemindeki son başarılarına yenilerini eklemeyi ve üç şampiyonada da liderliğini genişletmeyi hedefliyor. Polonya Rallisi, hızlı geçişler, derin tekerlek izleri ve bol miktarda tepe ve atlayışlarla yılın ilk gerçek yüksek hızlı toprak rallisi. Tahmin edilemeyen Polonya havası sayesinde kumlu yüzey bir anda büyük ölçüde değişebilir; yağmur sorunsuz, kuru bir ayağı potansiyel olarak ralliyi sonlandıracak bir çamur banyosuna dönüştürebilir. Koşullar ne olursa olsun, 2017’den bu yana WRC programında yer almayan zorlu etkinlikte güçlü bir sonuç almanın anahtarı hassasiyet ve kararlılık olacak. Hyundai takımını temsil eden üç ekip Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tanak/Martin Jarveoja ve Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen olacak ile Norveçliler Hırvatistan’dan bu yana ilk kez Hyundai i20 N Rally1 Hybrid kokpitine geri dönecekler.

Tanak/Jarveoja, Portekiz’de 2024’teki ilk podyumunun ardından başarısını Rally Italia Sardegna’da sürdürdü ve sezonun ilk galibiyetini aldı. Zafere İspanyol Dani Sordo/Cándido Carrera’nın üçüncü sırayı alması eşlik etti. Şampiyona liderleri Neuville/Wydaeghe, Sardunya’da sezonun ilk beşi dışında ilk kez bitirdikten sonra toparlanmayı deneyecek. Ancak pazar günü İtalyan adasında gerçekleştirilen güçlü yarışta Belçikalı ikili, sıralamada takip eden takıma yalnızca birkaç puan kaybettirdi. WRC’den yedi yıl uzak kaldıktan sonra Polonya Rallisi 80. yıl dönümü için takvime geri dönecek. Mikolajki merkezli ralli, birkaç yıldır Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) vazgeçilmezi oldu ve WRC’ye ara vermeden önce Neuville, 2017’de neredeyse bir buçuk dakika farkla zafer elde etti. Bit yıl önce 2016’da zirveye çıkan kişi ise Mikkelsen’di ve Tsnak onu yakından takip ederek ikinci sırada yer aldı. Yakın zamanda elde edilen güçlü sonuçlar ve Polonya toprak zeminde kazanmanın ne demek olduğunu bilen ekip kadrosu, başarının reçetesini oluşturuyor ve Alzenau merkezli takımı yaklaşan mücadelesinde ön plana çıkarıyor.

Hyundai Motorsport Başkanı ve Takım Patronu Cyril Abiteboul ralli öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Önceki birkaç rallide elde ettiğimiz başarıların ardından, dikkatlerimizi Polonya’ya çevirdiğimizde çok olumlu bir ivme yakaladık. Bu çok hızlı bir toprak yarışı ve bunun Toyota’daki rakiplerimizin tercih ettiği bir yüzey olduğunu biliyoruz, dolayısıyla bu ralliye rakipler olarak yaklaşıyoruz. Her üç şampiyonada da hala liderliğiz ve bu etkinlikteki kadromuzda bu sezon kazanan iki takım var; dolayısıyla aracın bu yüzeyde de diğer yüzeylerde olduğu gibi benzer iyileştirmeler yapıp yapmadığını görmek bizi heyecanlandırıyor. Polonya Rallisi 2017’den beri WRC takviminde yer almıyor ancak Andreas’ın ERC’den daha yeni bir deneyimi var, bu yüzden takıma bilgi katma konusunda paha biçilemez bir varlık olacak. Thierry ve Ott’un galibiyet dahil geçmiş başarıları bize daha fazla güven veriyor. Şampiyonluk liderliğimizi korumamıza yardımcı olacak çok sayıda puanı geri getirmeyi umuyoruz.”

Neuville, “Polonya Rallisi gerçekten keyif aldığım bir etkinlik. Bazı belirgin sıçramalar ve tepeler içeren hızlı bir çakıl rallisi olarak etaplar gerçekten heyecan verici olabilir ve çok eğlenebiliriz. Polonya yollarında herhangi bir test yapmadığımız için başlangıçtan itibaren doğru ayarlara ve iyi tempo notlarına sahip olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Kurulum açısından çok fazla yol tutuşuna ve çekiş gücüne ihtiyacımız var ancak bunun bu sezon yarıştığımız diğer çakıl rallilerinden çok farklı olacağını düşünmüyorum. İlk önce başlamak, yolu ne kadar temizleyeceğimize bağlı olarak büyük bir avantaj veya dezavantaj olabilir, ancak oraya ne zaman vardığımızı görmemiz gerekecek. Üç şampiyonada da istikrarlı ve hızlı bir şekilde eve iyi puanlar getirmeyi umuyoruz” derken, Tanak ise şunları söyledi: “Polonya ile ilgili anılarım harika; çok keyif aldığım bir ralliydi. Hava durumuna göre büyük ölçüde değişebilen çok hızlı, zorlu yolları var ama gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Bu etkinliğin profilini gerçekten beğendim ve Estonya’da araba kullanmayı öğrendiğim yere benziyor. Polonya’daki ilk rallimi kazanmaya gerçekten çok yaklaşmıştım ama olmadı. O zamandan beri birkaç kez podyumda bitirdim, bu yüzden iyi performans gösterebileceğimi ama yine de gelişmem gereken bir yer olduğunu biliyorum. Umarım araçta bize tüm hafta sonu boyunca ilerlemek için gereken güveni verecek iyi bir his bulabiliriz”. | HMS, 23 Haziran 2024 : 13.35

Son 70 haber

Yorum yaz

Arşiv

Go To Top