Bir şampiyon doğuyor

Hafta sonu Formula 1’e konsantre olduk ama hata ettik. DTM’de bir şampiyonun doğuşunu, ayak seslerini izlememiz gerekiyordu. Evet, Norisring Almanya’da muhteşem bir hafta sonu şöleni varmış… Tekrarını izledim. Şoke oldum. Vay bu ne kompetisyon?.. İki gün üst üste yaşanan bir yarış şöleni idi adeta. Liderin devamlı değiştiği, tablonun her saniye yenilendiği bir şampiyona bu. Ayhancan Güven ilk gün de ikinci gün de müthiş sürdü.

Arkasındakiler hep kurt adamlardı. Amatör yok yâni. Cumaertesi ikinci giderken pit stratejisine yenik düştü, birinci olamadı. Pazar günü 5’nci start alıp hemen 3’ncülüğe yerleşti. Büyük heyecan yaşıyorduk gerçekten. Geçen yarışın birincisini falan geçmişti. 2.ye 1 saniye kadar yakın gitmeye başladı. Herkes gibi Ayhan da lâstik için pite girdi. 1 saniyelik aksama oldu ama çıktı. Ardından da ceza geldi. Ceza gerekçesi doğruydu ama bizi şaşırttı. Gerekçe “Highjack, yâni liftte iken, yere konmadan gaza basmıştı” Evet doğruydu, ama cezası sol ceza şeridinden gitmekti.

Ceza ile tüm dereceleri bozulunca, bir daha gaza basmadı ve genelde 8. finish yaptı. Özetle, Ayhancan’ımız cumartesi kazanmaya çok ama çok yakındı. Ama kısmet olmadı. Fakat ileriye yönelik ilk sinyâli verdi. “Bu sene podyuma çıkacağım. Seneye de DTM Şampiyonu olacağım” HIZART Nurican Hızır olarak, gördüm, izledim, inandım ve yazıyorum. Yazdığım için de gururluyum. Haydi Ayhancan. Seni seviyoruz.

Nurican Hızır 11/07/2023 20:23

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top