Neden Ali Koç?..

Günümüzün sorusu “Neden Ali Koç?” Koç Holding’in veliahtı olması, Fenerbahçe Başkanı olması dışında bu şahsın özellik ve önemini inceledim. Bir kere Koç demek, Türk ekonomisinin %6.5‘i demek. İhracatımızın %7‘si demek. Sigortası ve sosyal hakları ödenen net 110 bin çalışan demek. Kurumlar vergisinin %7.1‘i demek. Toplam istihdama katkısı 5 milyon kişi demek. GSMH’ın %6.4’ü demek. Kul yalan söyler, rakkamlar yalan söylemez.

Bitmedi… Fenerbahçe Başkanlığını tam €621 Milyon borçla devraldı. Yaklaşık ₺11.5 Milyar. Gelir gelmez cebinden $150 Milyon destek ve dolaylı sponsorluk sağladı. Bu da yetmedi, bu yıl, Aziz Başkan’ın da itelemesi ile €151 Milyon destek sağladı. Çünkü Aziz Yıldırım “150 veriyorsa 1 fazlası benden” demişti. Ali Koç da, bu meydan okumaya bir fazlası ile cevap vermiş oldu.

Bu gün Fenerbahçe bir seviye yakaladı. Fenerbahçe artık top oynamaya başladı. Ali Koç gururlu, biz taraftar ve seyirci olarak daha gururluyuz. Biz en çok bir forma alır, Beinsport’a ₺174 öderiz. Kulübe katkımız ancak devede kulak olur.

Düşünüyorum da… Koç istese neler yapmaz ki?.. Gider bir tropik ada alır. İçini döşer. Sevdiklerini de etrafına toplar, keyif çatardı. Geliri, getirisi, Holding’i kendisine yeter de artar bile. Yalan mı?.. Ama bu fedakâr şahıs bu işlere tevessül etmedi. Dik durdu, uğraştı… Portekiz Cumhurbaşkanı’ndan kız ister gibi Jorge Jesus’u istedi ve aldı. Takımı sağlam geleceğe bağladı. En azından öyle olacağını umuyoruz. Ortada milli değer Arda var. İstikbâlimiz olan… Ferdi var, geleceğe güvenle bakan. Bir Fenerli için çok önemli bunlar. Tüm bunları başaran Ali Koç oldu.

Sağolsun, bizi de ihmâl etmedi, otomobilli tüm şampiyonalara AVIS‘i sponsor etti.

Babası beni işe almadı ama gönlümde ve gözümde Ali Koç budur ve değerlidir.

Gerçek balçıkla sıvanmaz. Ali Koç’suz Fenerbahçe olmaz. Saygılar.

Nurican Hızır 18 Ağustos 2022 19:07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top